naar top
Menu
Logo Print

Aquatech Amsterdam haalt twee nieuwe paviljoenen aan boord

 

Het lijkt erop dat bedrijven wereldwijd maar wat graag een plaatsje willen aan boord van de oudste en grootste handelsbeurs rond watertechnologie. Nog voor de eerste jaarhelft kondigde Aquatech Amsterdam al een uitverkochte beurs aan. Mogelijke drijfveren hierbij zijn enkele opmerkelijke nieuwigheden op het programma. Zo voorziet de beursorganisatie voor het eerst geleide rondleidingen op basis van interessesferen, naast ook een matchmakingdienst. Wie een boontje heeft voor thema's als circulaire economie, slimme steden, stedelijke veerkracht of innovatie in het algemeen, krijgt nu dus meer dan ooit de gelegenheid om daarover in gesprek te gaan met gelijkgestemden.NIEUWE PAVILJOENEN


Desalination Pavilion
Door de toenemende waterschaarste in verschillende regio's wereldwijd dringt waterhergebruik zich steeds meer op. Het Desalination Pavilion, dat in samenwerking met de European Desalination Society (EDS) wordt georganiseerd, behandelt Q&A's rond ontzilting, een groeimarkt voor zowel overheden als de private sector. Ontzilting vindt steeds meer toepassing, niet enkel in landen rond de Middellandse zee (Marokko, Algerije, Tunesië en Spanje) maar ook in Noordwest-Europa. Volgens een marktvoorspelling van Global Water Intelligence (GWI), zouden de investeringsuitgaven voor ontzilting van zee- en brak water toenemen met 42% tegen 2020.

Smart Network Pavilion
Volgens een rapport van Sensus kunnen nutsmaatschappijen tot zo'n 10,4 mld euro besparen via de toepassing van slimme waternetwerken. Het Smart Water Network Pavilion toont de mogelijkheden hiervan in de verschillende onderdelen van watervoorziening. Zo zit er bijvoorbeeld heel wat potentieel in het combineren van flow-, geografische en klantengegevens zodat de watervoorziening een gerichte en vroegtijdige waarschuwing kan uitsturen bij eventuele leidingbreuken. Mede-organisator van het paviljoen is SWAN Forum.RONDLEIDINGEN ROND INNOVATIE


Blue Tech Research Innovation Pavilion

Net zoals vorig jaar vertegenwoordigt BlueTech Research haar paviljoen rond innovatie. Dat bestaat uit negen speciaal voorgeselecteerde bedrijven die hun cutting edge watertechnologieën rond circulaire economie tonen. De innovaties worden geselecteerd op basis van het potentiële doorbrekende karakter (disruptiveness) van de toegepaste technologie voor de markt en hun graad van inzetbaarheid (readiness).


InnovationLAB

Naast het Blue Tech Research Innovation Pavilion ligt het InnovationLAB, met een ervaringszone waar prototypes worden voorgesteld en demo's plaatsvinden. Beide paviljoenen (in hal 7) liggen overigens aan de nieuwe Innovation Avenue, een springplank fungeert voor nieuwe producten en oplossingen.


Aquatech Innovation Awards

Op de avond voor de openingsdag wordt de winnaar van de Aquatech Innovation Awards bekendgemaakt. Die worden sinds jaar en dag uitgereikt aan de meest innovatieve producten, diensten of oplossingen in de waterindustrie. De standhouders kunnen deelnemen met hun meest vernieuwende ontwerpen, die voorgelegd worden aan een onafhankelijke jury van experten. De winnaars en genomineerden worden voorgesteld in het InnovationLAB.


Rondleidingen op maat

Speciaal voor het Blue Tech Research Innovation Pavilion en het InnovationLAB worden twee keer per dag rondleidingen georganiseerd (11 u. en 14 u.). Daarnaast organiseren de Young Water Professionals rondleidingen op de thema's 'Smart cities', en 'Circulaire Economie'.AQUASTAGE SEMINARIES

Bij de AquaStage worden alle trending topics rond water in een reeks lezingen behandeld:

circulaire economie, klimaatverandering, vervuilingsbeheer, 'resilient cities', energie, IT & cyberveiligheid, en Business Strategy.

Voor de desinfectie van waters moesten gebruikers tot nu toe een apparaat inpluggen of bepaalde chemicaliën aan het water toevoegen. Bij een nieuw systeem hoeft het water slechts over een desinfectieoppe1718rvlak te lopen en de bacteriën worden ogenblikkelijk gedood door middel van een katalytische elektronenuitwisseling. Op die manier is een desinfectie mogelijk zonder stroomvoorziening, toevoeging van chemicaliën, en onderhoud.

In een andere lezing wordt een app voor iOS en Android besproken waarmee de efficiëntie van een klep een boost krijgt. Via smartphone kan alle nodige documentatie opgevraagd worden en een volledige toegang tot de klepconfiguratie is mogelijk via een uniek label op het product.


AMSTERDAM INTERNATIONAL
E WATER WEEK

Voor de vierde keer vindt Aquatech plaats tijdens de Amsterdam International Water Week (AIWW), een divers platform voor mensen die professioneel met water bezig zijn. Op het programma staat onder meer een conferentie over het hoe van een duurzaam beleid rond veilig en zuiver water in een dichtbevolkte wereld.

Op de eerste beursdag vindt ook Floodex Europe plaats, rond waterniveaumanagement en overstromingsbeheer. Dit event is gratis toegankelijk en is gesitueerd in de Europa Foyer van RAI Amsterdam.
AQUAMATCH UW QUICK START VOOR FINANCIERINGSOPROEPEN


Wat: speeddaten rond thema's als waterbehandeling, waterhergebruik, monitoring, water & ICT, waterbeheer, water in een circulaire economie, EU financieringsprogramma's, intellectueel eigendom


Deze editie van AquaMatch biedt u een soort quick start voor watergerelateerde financieringsoproepen.

  • Sessie 1 | Vind de perfecte partner voor uw technologieaanbod of -verzoek op basis van patenten in de sfeer van waterinnovaties
  • Sessie 2 | Financieringsoproepen rond water en circulaire economie (enkel voor Nederlandse deelnemers) | Overzicht van komende watergerelateerde projectoproepen relevant voor Horizon 2020 en het Eurostars programma.
  • Sessie 3 | Van innovatie tot internationale positionering en toepassing (enkel voor Nederlandse deelnemers) | Oplossingen om de kloof te dichten met Partners for Water en andere programma's.

Wanneer: 2 november 2017

Registreer nog tot 30 oktober via de site (hier vindt u ook een overzicht van de deelnemers, volgens land) of via de B2match app.


PRAKTISCH


• Wat: Aquatech Amsterdam

• Wanneer: 31 oktober tot 3 november

• Waar: RAI Amsterdam, Europaplein, 1078 GZ Amsterdam

Bezoekers kunnen hier registreren voor gratis toegang.

AQUATECH

AQUATECH

EUROPAPLEIN 8
1078 GZ AMSTERDAM
+31205491212
+31205491889