naar top
Menu
Logo Print

SKF en Scotrenewables samen in zee voor getijdenenergie

SFK speelt rol in ontwikkeling grootste en krachtigste getijstroomturbine
magazine

Het in Schotland gevestigde Ocean Energy team van SKF ondersteunt Scotrenewables Tidal Power Limited al vanaf het prille begin en werkte mee aan het ontwerp van het eerste kleinschalige hydrokinetische prototype van het bedrijf. Sindsdien hebben SKF divisies een belangrijke rol gespeeld in het project voor de ontwikkeling van de getijturbine SR2000.
SKF Ocean Energy werkte samen met het technisch team van Scotrenewables voor de levering van een aantal cruciale componenten en holistische systemen voor de getijstroomturbine SR2000. Daarnaast leverde het ook diverse bijbehorende technische diensten. SKF heeft zich ook gecommitteerd om Scotrenewables te steunen op weg naar de volledige commercialisering van zijn innovatieve getijdenenergietechnologie.

Scotrenewables werd opgericht in 2002 met het oog op de ontwikkeling van kostenefficiënte hydrokinetische getij- en rivierturbines. In nauwelijks negen jaar tijd is het bedrijf erin geslaagd zijn kleinschalige demonstratie-getijturbine SR250 te introduceren – die 250kW kan genereren – gevolgd door het prototype van de turbine SR2000, goed voor een vermogen van maar liefst 2 MW. Scotrenewables introduceerde de SR2000 in mei 2016 vanaf de Harland and Wolff-scheepswerf in Belfast, waar hij werd gebouwd. Met zijn 550 ton is de SR2000 de grootste en meest krachtige getijstroomturbine ter wereld. Deze 2MW prototype-generator is ontworpen om de totale levenscycluskosten voor elektriciteitsproductie uit getijdenenergie te verminderen.

Lees hier meer over het project.