naar top
Menu
Logo Print

EFRO en BBEPP investeren in IMPACT

Bouw van nieuwe opschalingsfaciliteit voor gasfermentatie en Down-Stream Processing
magazine

EFRO Vlaanderen en Bio Base Europe Pilot Plant ondertekenden een overeenkomst voor een investering van 9,36 miljoen euro in het kader van het project IMPACT. De investering wordt gedragen door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), Vlaanderen, de Provincie Oost-Vlaanderen, de Stad Gent en de Bio Base Europe Pilot Plant. Hiermee zal nieuwe opschalingsfaciliteit worden opgebouwd, specifiek voor gasfermentatie en Down-Stream Processing. Gasfermentatie is een nieuwe duurzame technologie om afvalgassen zoals CO2 en syngas met behulp van micro-organismen om te zetten naar een brede waaier aan chemische stoffen. Het is een technologie met een groot potentieel op vlak van ‘carbon footprint’-reductie.
Down-Stream Processing omvat de isolatie en opzuivering van het eindproduct na de biotechnologische of chemische conversiestap. De Bio Base Europe Pilot Plant bouwt hiermee zijn Down-Stream Processing capaciteiten op hoog TRL (Technology Readiness Level) niveau voort uit. Dit zal toelaten om het potentieel van de fermentoren tot 15 kubieke meter ten volle te benutten.

Prof. Wim Soetaert, CEO van de Bio Base Europe Pilot Plant: “De Bio Base Europe Pilot Plant is een fabriek van de toekomst die zeer snel groeit. We zijn momenteel overbevraagd waardoor er nood is aan bijkomende onderzoekinfrastructuur. Met deze apparatuur kunnen we onze groei voortzetten en steeds meer bedrijven helpen met hun innovatieprocessen.”

Over Bio Base Europe Pilot Plant
De Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) helpt bedrijven bij de riskante en dure opschaling van laboratoriumprocessen naar industriële processen voor innovatieve biogebaseerde producten zoals bioplastics, biodetergenten, biosolventen, biochemicaliën, biomaterialen enz.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-