- 05 juli 2017
Verbeterde afbraak van biomassa
Verbeterde afbraak van biomassa Gericht ontwerp van micro-organismenmix voor afbraak van plantaardige biomassa Het afbreken van plantaardige biomassa tot suikers die bruikbaar zijn als duurzame grondstoffen gebeurt veelal met micro-organismen. Maar het vinden van de juiste mix van micro-organismen berust traditioneel grotendeels op een toevalsproces. Nieuwe inzichten van microbieel ecoloog Diego Javier Jiménez van de RUG en zijn collega’s kunnen ertoe leiden dat die mix gericht te ontwerpen is. Tot nu toe werd in het onderzoeksveld algemeen onterecht aangenomen dat de meest voorkomende micro-organismen ook het meest actief zijn bij de afbraak van de biomassa. Jiménez en zijn collega’s ontdekten dat er tijdens de afbraak van plantaardig materiaal verschillende fasen te onderscheiden zijn. De eerste fase bestaat uit het klieven van de ‘ruggengraat’ van de plantaardige polysachariden. In de volgende fase breken enzymen de zijverbindingen af waarmee polysacharideketens ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.