naar top
Menu
Logo Print

Spannende strijd tussen genomineerden Aquatech Innovation Award

Bekendmaking tijdens openingsceremonie AIWW op 30 oktober
magazine

Een professionele internationale jury selecteerde 14 innovatieve technologieën uit een record aantal inzendingen voor de laatste ronde in de strijd om de Aquatech Innovation Award. Exposanten konden hun innovaties inzenden voor vijf categorieën:
• not-yet-to-market;
• process control technologie en automatisering;
• transport en opslag;
• watervoorziening / waterzuivering;
• en afvalwaterbehandeling.

De jury selecteert naast een ‘overall’ winnaar ook een winnaar in elke categorie. De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit (50%), praktische toepassing (25%) en duurzaamheid (25%).
De winnaars worden bekendgemaakt op 30 oktober tijdens de openingsceremonie van de Amsterdam International Water Week en de 26e editie van de internationale vakbeurs Aquatech Amsterdam. De genomineerden vindt u hier.

Ruimtetechnologie om waterlekkage op aarde te zoeken
Onder de inzendingen zitten steeds meer en verder uiteenlopende technologieën. 'Het veld rondom watertechnologie richt zich van oudsher op gebieden als biologie en chemie maar dat verschuift', zegt juryvoorzitter professor Cees Buisman, wetenschappelijk directeur van Wetsus, European centre of excellence for sustainable water technology. 'Eén exposant gebruikt ruimtetechnologie om waterlekkage op aarde te zoeken - dat verraste ons als jury. We zagen ook meer inzendingen rondom big data en IT, trends die langzaam maar heel zeker de sector binnenkomen ', voegt hij toe. Hij noemde ook de trend om tot duurzamere oplossingen te komen door de reductie van het gebruik van chemicaliën in afvalwater.

Opbrengst naar AMREF Flying Doctors
Het inschrijfgeld van de Aquatech Innovation Award gaat naar AMREF Flying Doctors. Dit jaar komt het geld ten goede aan ene project in Kilindi, een afgelegen gebied in Tanzania. Het project is gericht op: het verminderen van vrouwenbesnijdenis (FGM) bij meisjes in het Kilindi district; het verminderen van water-, hygiëne- en sanitairgerelateerde ziekten door de toegang tot schoon en veilig water en betrouwbare sanitaire voorzieningen in huishoudens en scholen te vergroten; en het verbeteren van kennis en gewoontes om water- en sanitaire gerelateerde ziekten te voorkomen.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-