naar top
Menu
Logo Print

Tiger Power zet internationale opmars verder

Cleantechbedrijf helpt minstens 200 hernieuwbare energie-installaties bouwen in N-India
magazine

In het kader van het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan India ondertekende het Vlaamse cleantechbedrijf Tiger Power een overeenkomst met Cambridge Energy Resources. De komende drie jaar bouwen beide bedrijven minstens 200 hernieuwbare energie-installaties in Noord-India. Hiermee zet Tiger Power zijn internationale opmars verder. Dergelijke mini-grids voorzien gezinnen in rurale gebieden van betaalbare elektriciteit. Ze dragen ook bij aan de uitwerking van premier Narendra Modi’s plannen: 40 miljoen gezinnen tegen 2018 van stroom voorzien. En dat zonder CO2-uitstoot.

Betaalbare groene stroom
Tiger Power is een cleantechbedrijf dat hernieuwbare energie levert in afgelegen locaties. Het bedrijf combineert plug-and-play zonne-energiesystemen met batterijopslag en een waterstofcyclus. Die laatste dient om seizoensgebonden verschillen op te vangen. Beide systemen integreert Tiger Power in een landelijk elektriciteitsnet, genaamd ‘mini-grids’. Op die manier kunnen afgelegen gezinnen en bedrijven genieten van betaalbare en groene stroom.

Hernieuwbare telefonie
Door samen te werken met het internationale cleantech bedrijf Cambridge Energy Resources (CER) integreert Tiger Power nu ook telecomtorens in haar ‘mini-grid’. CER beheert momenteel een 600-tal telecomtorens in rurale gebieden in India. Door deze torens samen met bedrijven en huishoudens te integreren in een mini-grid, kan de groene stroom optimaal gebruikt worden. De verschillende gebruikersprofielen van de afnemers vullen elkaar aan.

Lees het volledige artikel hier.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-