naar top
Menu
Logo Print

TNO Piet de Jong innovatieprijs voor Asperitas

Immersed Computing reduceert energievoetafdruk datacenters met 50%
magazine

Het cleantechbedrijf Asperitas uit Haarlem ontving de TNO Piet de Jong innovatie prijs. Diens dochter Maria de Jong reikte de prijs uit aan Maikel Bouricius van Asperitas tijdens de Maritiem & Offshore Innovatiedag van TNO in Rotterdam.
Energieverbruik binnen datacenters is een grote uitdaging en er is een wereldwijde behoefte aan geavanceerde digitale infrastructuur en datacenters. Immersed Computing is een nieuwe technologie ontwikkeld door Asperitas die de energievoetafdruk van datacenters met 50% kan verlagen, waarmee warmtehergebruik realistisch is en efficiënte datacenters overal en binnen beperkte ruimte operationeel kunnen zijn. Immersed Computing helpt IT systemen in combinatie met geïntegreerde energie- en netwerkvoorzieningen, koelen door middel van een watergekoeld oliesysteem - via onderdompelen van hardware in olie. Asperitas heeft een totaaloplossing op basis van die technologie, ook wel ‘datacenter in a box’ genoemd.
Daarmee is minstens 98% van de IT energie herbruikbaar in de vorm van warm water. De Immersed Computing systemen zijn te koelen met ‘warm’ water en uiteindelijk kunnen datacenters tot 65 graden warm water gaan leveren.

Over TNO Piet de Jong innovatie prijs
De prijs is een eerbetoon aan oud-onderzeebootcommandant en -premier Piet de Jong, een lichtend voorbeeld in het verbinden van de burgersamenleving en de defensiewereld. Met dat in gedachten riep de maritieme sector in 2015 een prijs in het leven voor de meest innovatieve oplossing met maatschappelijke impact. In 2016 overleed Piet de Jong op de leeftijd van 101 jaar.

Lees het oorspronkelijke artikel hier.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-