naar top
Menu
Logo Print

Air Products in Nederland viert vijftigjarig bestaan

Bedrijf dat ‘co-siting’ introduceerde bestaat 50 jaar
magazine

Air Products in Nederland, een van de grootste leveranciers van industriële gassen in ons land, viert dit jaar zijn vijftigjarige bestaan. Het bedrijf werd in 1967 opgericht in Utrecht en begon in de Rijnmond met de bouw van installaties voor de productie van gassen voor petrochemische bedrijven in de regio. In de afgelopen vijftig jaar is Air Products in Nederland uitgegroeid tot een bedrijf met vier locaties en zo’n 200 medewerkers. Air Products in Nederland is een dochteronderneming van het Amerikaanse Air Products, één van de grootste producenten van industriële gassen ter wereld.

“Nederland is een belangrijke markt voor Air Products”, zegt Ivo Bols, President Industrial Gases Europe and Africa. “In de Rijnmond met zijn grote cluster petrochemische bedrijven is Air Products de grootste leverancier van industriële gassen. Van oudsher hebben we dan ook veel in de regio geïnvesteerd. Onze infrastructuur in het Botlekgebied omvat onder meer luchtscheidingsinstallaties, waterstoffabrieken, en stoomproductie, waar gassen en andere utilities worden geproduceerd.” De installaties staan via een netwerk van zo’n 160 kilometer pijpleiding in verbinding met klanten in de raffinage en de (petro)chemie. De installaties vormen samen een van de grootste clusters van activiteiten van Air Products wereldwijd.

Co-siting
Air Products heeft het concept van co-siting in Nederland geïntroduceerd. Bij co-siting bouwt en beheert Air Products de installaties op het terrein van de klant. De producten worden direct in het productieproces van de klant ingezet, terwijl rest- en bijproducten van de klant zoveel mogelijk worden (her)gebruikt voor de productie van gassen en utilities.

Festiviteiten
Air Products organiseert het komende jaar diverse activiteiten, ook voor externe relaties, onder het motto ‘Your challenge, our innovation’, verwijzend naar 50 jaar innovatie, waarin Air Products een bijdrage geleverd heeft aan de ontwikkeling van haar klanten in meer dan dertig bedrijfstakken. Dat was mogelijk dankzij de levering van een uitgebreid assortiment gassen en bijbehorende apparatuur, maar ook dankzij duurzame oplossingen en een uitstekende service.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-