naar top
Menu
Logo Print

‘Parel van de regio’ Elestor werkt op IPKW aan batterijcluster

Arnhemse startup verhuist naar Industriepark Kleefse Waard om te groeien
magazine

De Arnhemse startup Elestor verhuist naar Industriepark Kleefse Waard. Elestor ontwikkelt een batterijsysteem dat elektriciteit opslaat tegen een fractie van de kosten van traditionele batterijen. Daarmee krijgt het waterstof- en batterijcluster op IPKW een enorme boost.

Meer laboratoriumruimte
Elestor, vorig jaar winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs én de Publieksprijs, verhuist naar IPKW vanwege de behoefte aan meer laboratoriumruimte. De keuze viel bijna vanzelfsprekend op IPKW, dat die ruimte biedt, maar ook infrastructuur voor de beoogde verdere groei.
Batterijcluster IPKW-directeur Kevin Rijke: “Wij zien al jaren een toename in activiteiten rond de batterij. Dat begon met diverse startups, maar ontwikkelt zich inmiddels op volwassener schaal door. Er ontstaat een cluster en we willen daarin investeren, omdat we geloven dat dit samen met waterstoftechnologie een van de speerpunten is waarmee Arnhem zich kan onderscheiden én omdat dit de belangrijkste energie-opgave van de toekomst is.”

Samenwerking rond schone mobiliteit
IPKW heeft al veel kennis in huis en werkt nauw samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), onder meer rond schone mobiliteit. Zo is met diverse bedrijven en onderwijsinstellingen het Clean Mobility Center opgericht. Rijke: “Een logische vervolgstap is een groot project rond opslag. Vandaar dat we partijen met elkaar verbinden en ook fysiek bij elkaar willen krijgen op ons bedrijvenpark. Dat begint steeds meer vorm te krijgen: bedrijven die verspreid waren over Arnhem en over het park zijn erg enthousiast over een cluster gevestigd in één gebouw.” De concentratie van partijen die actief zijn in opslag en/of waterstof zorgt voor een duidelijk synergetisch effect op technische ontwikkelingen en helpt Arnhem stevig op de kaart te zetten. Op IPKW zullen de eerste ‘Waterstofbromide Flow Batterijen’ in Europa worden gebouwd.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-