naar top
Menu
Logo Print

Prins Friso Ingenieursprijs 2018

Prinses Beatrix en Prinses Mabel aanwezig op uitreiking
magazine

KIVI reikt op 21 maart 2018 in de Rijksuniversiteit Groningen voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zullen Prinses Beatrix en Prinses Mabel de uitreiking bijwonen.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor deze prijs. De finalisten zijn dit jaar:

Dr. ir. Jan Klok (34) is procestechnoloog bij Paqell in Balk en projectmanager bij Wetsus in Leeuwarden. Jan bezit uitzonderlijke expertise in de ontzwaveling van gas. Zijn verbeteringen van de ontzwavelingstechnologie dragen bij aan een schonere lucht en het noodzakelijke hergebruik van zwavel in de landbouw. Bij Wageningen University & Research is Jan gastonderzoeker. 

• Dr. eng. Nima Tolou (35) is universitair docent in precisiemechatronica aan de TU Delft en medeoprichter van de start-up Flexous. Nima richt zich in zijn onderzoek op het terugwinnen van energie uit langzame bewegingen zoals uit voertuig- of menselijke beweging. Toepassingen worden bijvoorbeeld gevonden in een pacemaker die van energie voorzien wordt door de beweging van het hart. Vorig jaar werkte hij vanuit dit principe ook mee aan de ontwikkeling van het meest nauwkeurige horloge ter wereld.

Naast een beoordeling door een vakjury kan ook het publiek stemmen op de finalisten (nog tot zondag 18 maart).

Lees hier meer over de finalisten.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-