naar top
Menu
Logo Print

Janssen Pharmaceutica en De Neef Chemicals hoofdwinnaars BBAE

Hoofdprijs Belgian Business Awards for the Environment naar samenwerking Janssen Pharmaceutica en De Neef Chemicals
magazine

Om de twee jaar organiseert het VBO de Belgian Business Awards for the Environment (BBAE). De awards belonen ondernemingen die bijdragen aan duurzame ontwikkeling en economische activiteiten en zorg voor het milieu op innoverende, intelligente wijze te combineren. Dit jaar ging de hoofdprijs naar de samenwerking tussen Janssen Pharmaceutica en De Neef Chemicals.

Over de samenwerkingen van Janssen Pharmaceutica, met De Neef Chemicals enerzijds en InOpSys anderzijds, was onze jury het unaniem eens. Dat bevestigt dat onze chemische sector koploper is op het gebied van innovatie en een belangrijke rol speelt bij de creatie van een circulaire economie. Dankzij de twee projecten (‘Plant on a truck’ en ‘Circular Economy Project’) kunnen materiaalstromen die voorheen als afval werden beschouwd, omgezet worden in nieuwe grondstoffen. De projecten illustreren het grote potentieel van industriële symbiose en recyclage met hoge toegevoegde waarde.

De tweede prijs ging naar Nnof. Nnof geeft gebruikt bureaumateriaal een tweede leven. De onderneming biedt moderne kantoorinrichting aan door het bestaand kantoormeubilair als grondstof te gebruiken. De winst voor het milieu kan tellen: 70% minder afval en ook minder CO2-uitstoot.

Op een gedeelde derde plaats: Baltimore Aircoil International en Sioen Industries. Sioen stelt twee innovaties voor. De eerste is GreenTecStyle™, een licht en flexibel groeisubstraat voor eeuwig bloeiende planten voor groene muren binnen of buiten. De tweede innovatie is AlgaeTex®. Die stoffen worden gebruikt als geavanceerde groeisubstraten voor het kweken van algen. Ze verhogen het rendement van de aquacultuur van algen, die op hun beurt gebruikt worden in een reeks duurzame toepassingen.

Lees het volledige bericht hier.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-