naar top
Menu
Logo Print

Jobs, jobs, jobs in de chemie-, kunststoffen- en farmasector

500 studenten, 18 sectorbedrijven en veel vacatures op jobevent ‘We Are Chemistry’
magazine

Zowat 500 laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden gingen op 21 maart op zoek naar een boeiende job in de chemie, kunststoffen en life sciences tijdens de zevende editie van het jobevent ‘We Are Chemistry’ in Antwerpen, een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen, met steun van sectorfederatie essenscia vlaanderen en het Antwerpse provinciebestuur. De sector kent de sterkste jobgroei in tien jaar tijd en moet om de uitstroom van gepensioneerde medewerkers op te vangen alleen al in Vlaanderen jaarlijks gemiddeld 2.000 nieuwe mensen aanwerven.

In de chemie en life sciences in Vlaanderen kwamen er de voorbije jaren ruim 1.000 jobs bij. Uit een sectorenquête blijkt dat voor meer dan de helft van de openstaande vacatures geen specifieke werkervaring is vereist, wat heel wat kansen biedt voor pas afgestudeerden. Toch studeren er nog altijd te weinig jongeren af met een STEM-diploma (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Volgens een studie van de OESO gaat het in België om minder dan 20% van de afgestudeerden, terwijl dit percentage in Duitsland bijna dubbel zo hoog ligt.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “De chemie-, kunststoffen- en farmasector is een van de meest innovatieve sectoren van het land en bedrijven zijn permanent op zoek naar jong talent, zowel in productie als in R&D. Vooral ingenieursprofielen en technische functies zoals procesoperatoren en onderhoudstechnici zijn erg in trek. Het is dus belangrijk dat nog meer jongens én meisjes voor een technische of wetenschappelijke studierichting kiezen. Die STEM-opleidingen zijn echt een springplank naar een job.”

Lees het volledige bericht op de site van essenscia.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-