naar top
Menu
Logo Print

Deskundigheid cruciaal voor succesvolle uitvoering Klimaatakkoord

Onvoldoende grondstoffen voor all-electric oplossingen
magazine

Tegelijk met het enthousiasme over het bereikte Klimaatakkoord, beseft iedereen hoe enorm groot de opgave is. De politiek formuleerde een stevige ambitie, maar veel is nog niet uitgewerkt. Nu zijn de deskundigen aan zet. TVVL, Platform voor Mens en Techniek, beschikt met haar leden over de vereiste deskundigen die de komende jaren het Klimaatakkoord kunnen laten slagen.

“Als we een gebouwde omgeving willen die in 2050 geen CO2-uitstoot meer veroorzaakt, dan zullen we slim verschillende duurzame technieken kosteneffectief moeten toepassen. Enkele nieuwe technologieën dienen zich al aan, maar de komende jaren komen daarbij vele innovatieve technieken die we nu nog niet kennen of beheersen”, zegt Henk Willem van Dorp, voorzitter van TVVL. “Als Platform voor Mens en Techniek zijn juist onze leden de deskundigen in het veld die dit kunnen realiseren. We zetten daarom vol in op kennisontwikkeling en kennisoverdracht voor de vakwereld. Dat is essentieel willen we de uitvoering van het Klimaatakkoord laten slagen.”

Circulariteit wordt randvoorwaarde
“Onze vereniging heeft het in haar DNA om na te denken over oplossingen voor de technische uitdagingen van de toekomst. Zo hebben we voor eenzijdige ‘all-electric’ oplossingen wereldwijd domweg niet genoeg grondstoffen beschikbaar; het moet slimmer en dus circulair. Circulair bouwen - circulariteit in het algemeen - is straks een randvoorwaarde voor alles wat we ondernemen. TVVL werkt aan de uitwerking van deze missie voor de gebouwde omgeving. Wij zijn een knooppunt waar een verbinding ontstaat tussen kennis en mensen; een platform waar leden kennis ontwikkelen, delen en overdragen”, zegt Van Dorp.

Lees het originele artikel hier.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-