naar top
Menu
Logo Print

KNCV Gouden Medaille 2018 voor Pascal Jonkheijm

“Jonkheijm verbindt moeiteloos fundamenteel en toegepast onderzoek op het grensvlak van biologie en chemie”
magazine

“Jonkheijm is een begenadigd chemisch onderzoeker die fundamenteel en toegepast onderzoek op het grensvlak van de chemie en biologie moeiteloos combineert”, aldus juryvoorzitter Hermen Overkleeft. De hoogste Nederlandse onderscheiding voor chemisch toptalent wordt op 4 december 2018 uitgereikt tijdens chemieconferentie CHAINS in Veldhoven.

Over Pascal Jonkheijm
Pascal Jonkheijm is professor Organische Chemie aan de Universiteit Twente. Jonkheijm verbindt de vakgebieden van de supramoleculaire chemie en de (cel) biologie. Daarbij gebruikt hij een engineering-aanpak om moleculen en materialen te ontwerpen voor fundamenteel onderzoek en gebruik in de bionanotechnologie. “Dit is een uitermate boeiend, maar zeer complex gebied van onderzoek, waarbij het moeilijk is om daadwerkelijk voor de biologie tastbare en werkbare methodes te ontwerpen en ontwikkelen”, zegt Hermen Overkleeft, juryvoorzitter commissie Gouden Medaille 2018. “En juist op dit terrein heeft Jonkheijm grote stappen gemaakt.”

Gouden Medaille
De KNCV Gouden Medaille wordt jaarlijks uitgereikt en is de belangrijkste Nederlandse prijs voor onderzoekers die zich bijzonder hebben onderscheiden op het gebied van chemisch speurwerk in de breedste zin. Voor de prijs komen onderzoekers tot veertig jaar in aanmerking van wie wordt verwacht dat zij leidend worden binnen hun vakgebied.

Lees het originele bericht hier.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-