naar top
Menu
Logo Print

Marleen Kamperman wint KNCV Publieksprijs

'Rolmodel voor veel jonge mensen die iets in de chemie overwegen'
magazine

Marleen Kamperman heeft de KNCV Publieksprijs gewonnen en kreeg de bijhorende Van Marumpenning uitgereikt door Jan van Maarseveen, de winnaar van 2016. De KNCV Publieksprijs wordt toegekend aan een chemicus die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en betekenis van de chemie voor de maatschappij. Kamperman nam de prijs in ontvangst tijdens de Avond van de Chemie, het jaarlijkse feest dat de chemische beroepsvereniging organiseert voor haar leden.

Behalve onderzoeker, is Kamperman een inspirerende docent en betrokken bij vele outreach-activiteiten. Zo is ze initiatiefnemer van ‘Kennis op straat’, een programma waarin wetenschappers aan een breed publiek vertellen over hun onderzoek. Ook is Kamperman mede-organisator van het succesvolle Science Café in Wageningen, en betrokken bij activiteiten voor kinderen op de basisschool. In 2017 won Kamperman de Nationale Wetenschapsquiz. Door haar gedrevenheid en haar inspirerende manier van vertellen, weet ze vele volwassenen en kinderen enthousiast te maken voor de chemie. De jury noemde haar een rolmodel voor veel jonge mensen die een studie of een carrière in de chemie overwegen.
Prof. Dr. Marleen Kamperman is verbonden aan de Universiteit Groningen.

Slimste Scheikundige van Nederland
Tijdens de Avond van de Chemie werd ook uitgemaakt wie zich voortaan ‘De Slimste Scheikundige van Nederland’ mag noemen. Na vijf regionale voorrondes werd de finale onder leiding van Philip Freriks overtuigend gewonnen door Erik Meij, docent Lerarenopleiding Scheikunde aan de Hogeschool Windesheim.Verder waren er prijzen voor de studenten Margreet Heithuis, Pascalle van Eijk en Michelle van der Helm, voor hun afstudeerwerk aan respectievelijk MBO, HBO en WO.

De derde editie van de Avond van de Chemie vond plaats in Theater Diligentia, Den Haag. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement worden de bezoekers bijgepraat over de laatste stand van zaken, innovaties en de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de chemie.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-