naar top
Menu
Logo Print

Hans Casier is nieuwe voorzitter van essenscia

Internationale concurrentiekracht van de chemie en life sciences in België versterken
magazine

Hans Casier, de Belgische topman van het internationale chemieconcern INEOS, is de nieuwe voorzitter van essenscia, de Belgische industriefederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences. Dat heeft de Raad van Bestuur vandaag unaniem beslist. Casier volgt Wouter De Geest op die in de loop van november officieel wordt aangeduid als nieuwe voorzitter van Voka. De Geest was, verspreid over meerdere ambtstermijnen, in totaal acht jaar voorzitter van essenscia.

Ambities
De internationale concurrentiekracht van de chemie en life sciences in België versterken, nog meer jongens en meisjes motiveren om voor technische en wetenschappelijke studierichtingen te kiezen en verder werk maken van een constructieve sociale dialoog. Dat zijn voor Hans Casier (54) de uitdagingen voor de komende jaren als nieuwe voorzitter van essenscia. Casier is de CEO van INEOS Phenol, de wereldwijde marktleider in fenol en aceton. Anders gezegd: een Belg met een internationale topfunctie in een sleuteldivisie van een van de grootste chemiebedrijven ter wereld.

Over Hans Casier
Na zijn universitaire studies chemie, landbouwwetenschappen en industrieel management ging Casier aan de slag bij BP Chemicals in Zwijndrecht, een productievestiging die in 1998 in handen kwam van INEOS en waar het wereldwijde succesverhaal van dit internationale chemieconcern begon. In 2005 werd Casier CEO van INEOS Oxide, sinds 2014 neemt hij die rol op bij INEOS Phenol. Bij essenscia begint hij nu aan een voorzittersmandaat van drie jaar, als opvolger van Wouter De Geest, de CEO van BASF Antwerpen. Omdat De Geest volgende maand officieel wordt voorgesteld als nieuwe voorzitter van Voka geeft hij de voorzittersfakkel vervroegd door. Hij was voorzitter van essenscia van 2009 tot 2012 en opnieuw vanaf 2014 tot vandaag.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-