naar top
Menu
Logo Print

essenscia wint Europese ‘Responsible Care Award’

Uniek project om kmo’s te begeleiden bij REACH-wetgeving valt in de prijzen
magazine

De Belgische sectorfederatie voor de chemie, kunststoffen en life sciences, essenscia won voor de tweede keer de Europese ‘Responsible Care Award’. In de categorie van de nationale chemiefederaties kreeg het de prijs voor de unieke VLARIP- en WALRIP-projecten, waarbij deskundigen uit grote ondernemingen hun kennis en expertise delen om kmo’s te helpen de complexe REACH-wetgeving correct toe te passen.
Met meer dan 2.600 opleidingsuren per jaar zorgt essenscia zo voor meer veiligheid in het gebruik van chemische stoffen. Yves Verschueren en Hans Casier, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van essenscia, namen de prestigieuze prijs van de Europese chemiefederatie Cefic in ontvangst tijdens de Chemical Convention in Amsterdam.

Over de Responsible Care Award
De jaarlijkse Responsible Care Award bekroont initiatieven die de veiligheid, gezondheid en milieuzorg in de Europese chemiesector bevorderen en een transparante communicatie over producten en processen stimuleren. Al ruim tien jaar zet essenscia zich zo in om bedrijven, in het bijzonder kmo’s, te begeleiden bij de implementatie van de REACH- en CLP-wetgevingen voor een veilig gebruik van chemische stoffen.

Aan de vele studiedagen en de ruim 200 VLARIP- en WALRIP-workshops – waarbij experts uit grote ondernemingen hun kennis delen met collega’s uit kmo’s – namen al zo’n 250 bedrijven deel. Per jaar gaat het om meer dan 2.600 opleidingsuren waarmee de veiligheid en de kennis in de hele chemische waardeketen wordt bevorderd. De dienstverlening beperkt zich bovendien niet tot bedrijven in de chemie, kunststoffen en life sciences, maar richt zich ook naar fabrikanten, importeurs en gebruikers uit andere sectoren zoals textiel, transport, voeding of retail. Zo engageert essenscia zich al jarenlang voor een maximale bescherming van mens en milieu in België. In 2012 won essenscia de Responsible Care Award een eerste maal voor de publicatie van het duurzaamheidsrapport voor de Belgische chemie en life sciences.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-