naar top
Menu
Logo Print

Nieuwe anilinefabriek voor Covestro

In 2022 in gebruik en goed voor extra jobs
magazine

Het Duitse Covestro investeert ruim 300 miljoen in zijn Antwerpse vestiging voor de bouw van een nieuwe fabriek voor de productie van aniline. De opstart van deze nieuwe eenheid wordt in 2022 verwacht en moet extra jobs opleveren. Aniline is een belangrijk uitgangsmateriaal voor tal van chemische producten, waaronder MDI. Dat is dan op zijn beurt weer een voorproduct van polyurethaan (PU) hardschuim, dat onder meer wordt gebruikt voor de thermische isolatie van gebouwen en isolatie in de koelketen.
"Onze site in Antwerpen speelt een cruciale rol in het bevoorradings- en productienetwerk van Covestro en deze investering bewijst dat dit in de toekomst zo zal blijven", zegt Volker Weintritt, Managing Director van Covestro in Antwerpen. "De uitbreiding van onze anilineproductie zal zorgen voor een duurzame en efficiënte bevoorrading van ons Europese MDI-netwerk, met inbegrip van onze Spaanse vestiging in Tarragona, waar de MDI-productiecapaciteit ook zal verhoogd worden.”
Als Europese hub voor aniline profiteert de Antwerpse vestiging van de aantrekkelijke infrastructuur en logistiek in het hart van de haven, waar Covestro ook rechtstreekse toegang heeft tot de nodige grondstoffen. Het ontwerp en de procestechnologie van de nieuwe eenheid zal gebaseerd zijn op de beste beschikbare technologieën van Covestro op het gebied van procesveiligheid en energie-efficiëntie.
Voor de Antwerpse chemiecluster is het de derde grote aankondiging op rij in enkele weken tijd. Vorige maand kondigde Borealis nog aan 1 miljard uit te trekken voor de bouw van een nieuwe propyleenfabriek en koos Sea-Mol voor Antwerpen voor de bouw van een opslagtankterminal.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-