naar top
Menu
Logo Print

Lux-on produceert bioplastic uit CO2

Bio-on en Hera creëren bedrijf voor productie van 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar bioplastic
magazine

Bio-on, een speler in de sector van hoogkwalitatieve bioplastics, en Gruppo Hera richten Lux-on op. Dat is een bedrijf PHAs biopolymeren zal produceren door gebruik te maken van CO2 uit de atmosfeer en energie zal produceren zonder fossiele brandstoffen. De nieuwe technologie voorziet in het gebruik van koolstofdioxide als kostenloze grondstof, in aanvulling op deze die al worden gebruikt voor de productie van Bio-on bioplastics: suikerbieten- en suikerrietmelasse, fruit- en aardappelafval, koolhydraten, glycerol en frituurolie. Het gebruik van CO2 zal ook helpen om de hoeveelheid koolstofdioxide in de atmosfeer te verminderen.
De elektrische energie die wordt gebruikt in het productieproces van Lux-on zal worden geproduceerd door middel van fotovoltaïsche systemen die, naast de directe aandrijving van de productie ook energie leveren voor de nachtelijke stroomvoorziening (24/7 productie). Waterstof, een niet-vervuilend gas, wordt geproduceerd uit zonne-energie, opgeslagen en vervolgens omgezet in elektrische energie om de centrale van energie te voorzien wanneer de zonnepanelen niet werken, d.w.z. 's nachts of wanneer het lichtniveau laag is.

De laboratoria en de eerste fabriek van Lux-on zullen tegen eind 2019 worden gebouwd in de buurt van de Bio-on’s industriële faciliteit in Castel San Pietro Terme (Bologna).

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-