naar top
Menu
Logo Print

Plasticreycler Ioniqa uit Eindhoven slaat grote slag met Coca Cola

Gekleurd plastic met behulp van een chemisch proces terugbrengen tot gezuiverde polymeerbouwstenen
magazine

Met The Coca Cola Company aan boord zet de Eindhovense plasticrecycler Ioniqa een grote stap en haalt het een wereldnaam, investeringskapitaal én een afnemer binnen. “De samenwerking met de drankenproducent staat voor erkenning”, weet oprichter Tonnis Hooghoudt. “Vooral omdat het 's werelds grootste gebruiker is van PET-plastic.”
Moeilijk te recyclen afval van voedselverpakkingen vormt de basis voor Ioniqa. Het heeft een technologie ontwikkeld om gekleurd plastic met behulp van een chemisch proces terug te brengen tot gezuiverde polymeerbouwstenen. Die kunnen later weer worden omgevormd tot PET-plastic. Dat doet de Thaise producent van PET-plastic Indorama, een bedrijf waarmee Ioniqa samenwerkt. Voor de verpakkingen van onder meer Coca Cola, Fanta, Sprite, sappen en sportdranken gaat de Amerikaanse drankenproducent het gerecyclede PET-plastic afnemen waarvoor Ioniqa de grondstoffen levert. Eerder verbond voedingsmiddelenconcern Unilever zich als afnemer aan Ioniqa en zijn Aziatische partner voor de PET-productie. Voor zowel The Coca Cola Company als Unilever geldt dat het streeft naar gebruik van gerecycelde materialen voor zijn verpakkingen.
Voor de PET-recycling neemt Ioniqa naar verwachting in april 2019 zijn eerste fabriek in gebruik, in Geleen op de Chemelot Campus. De vestiging heeft een jaarlijkse capaciteit van 10.000 ton per jaar. Voor de aanvoer van het te recyclen PET-plastic zijn contracten gesloten met afvalverwerkende bedrijven in binnen- en buitenland.
Lees hier het volledige artikel.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-