naar top
Menu
Logo Print

Battolyser wint Industrial Energy Enlightenmentz 2018

Combinatie van een efficiënte batterij en een elektrolyser die waterstof en zuurstof kan produceren
magazine

Battolyser werd uitgeroepen tot winnaar van de Industrial Energy Enlightenmentz 2018 tijdens het Industry & Energy Congress 2018. Volgens de jury brengt de combinatie van een efficiënte batterij en een elektrolyser die waterstof en zuurstof kan produceren het beste van beide werelden samen.
Battolyser integreert Edison's nikkel-ijzer batterij met robuuste alkalische elektrolysertechnologie en dat zorgt voor een efficiënte batterij en - wanneer deze volledig is opgeladen - een elektrolyser die waterstof en zuurstof kan produceren. De waterstof kan worden gebruikt als chemische grondstof of worden opgeslagen als brandstof voor seizoensgebonden opslag. De accu kan minutenlang, maar ook dag en nacht, voor de opslag van elektriciteit zorgen. De totale energie-efficiëntie bereikt 80 tot 90 procent. Deze ontwikkeling van de onderzoeksgroep van professor Fokko Mulder van de TU Delft wordt nu verder ontwikkeld in de start-up Battolyser BV, opgericht door TU Delft, Proton Ventures en Mulder. Naast de Magnum-energiecentrale van Nuon in Eemshaven wordt momenteel een eerste Battolyser-fabriek gebouwd.
Tijdens het congres, nam Battolyser het op tegen Metalot en Qpinch. Innovatieplatform Metalot heeft al plannen gemaakt om de kolencentrale van Uniper om te bouwen tot een ijzerpoederfabriek. De Belgische start-up Qpinch heeft de processen van energieconversie van menselijke cellen bestudeerd en bootst ze na om de industriële restwarmte van ongeveer 75 graden Celsius op te waarderen tot 230 graden Celsius.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-