naar top
Menu
Logo Print

Neste derde meest duurzame bedrijf

Neste verkozen tot derde meest duurzame bedrijf ter wereld op de Global 100 lijst
magazine

Neste is als derde geplaatst op de Corporate Knights Global 100 list van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Dit is de tweede keer dat Neste in de top 3 staat. Het is tevens de dertiende achtereenvolgende keer dat Neste in deze lijst vertegenwoordigd is, dat is langer dan ieder ander energiebedrijf ter wereld.

“We zijn erg verheugd met onze plaats tussen de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld en zijn zeer dankbaar en vereerd dat we voor de tweede achtereenvolgende keer in de top 3 zijn geplaatst. Een toppositie als deze kan nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd, aangezien alle best presterende bedrijven ter wereld hun prestaties jaar na jaar willen verbeteren. Onze plaats op de ranglijst toont aan dat Neste wat betreft duurzaamheid op de juiste weg is en dat onze medewerkers zeer gepassioneerd zijn om een steentje bij te dragen aan het creëren van een gezondere planeet voor onze kinderen”, zegt Peter Vanacker, President & CEO van Neste.

Volgens Corporate Knights “blijft Neste de nummer één van alle energiebedrijven in de wereld vanwege haar toonaangevende ontplooiing aan schone inkomsten, top kwintiel aan grondstof productiviteit voor energie, koolstof, water, NOx en fijnstof in combinatie met een uitstekende innovatiecapaciteit en genderdiversiteit in de directie.”

Naast het beste energiebedrijf op de lijst, is Neste tegenwoordig met name bekend om haar continue transformatie van een traditioneel olieraffinaderij naar een wereldleider in duurzame producten. Neste helpt klanten die actief zijn op het gebied van transport en steden, luchtvaart en polymeren en chemicaliën om hun bedrijf duurzamer te maken en zal het voortouw blijven nemen in de ontwikkeling van hernieuwbare producten.

“Naast dat we onze eigen onderneming blijven transformeren, zijn we blij om de middelen te kunnen bieden aan andere op duurzaamheid gerichte bedrijven die hun afhankelijkheid van ruwe olie en klimaat emissies willen verminderen”, legt Vanacker uit.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-