naar top
Menu
Logo Print

Opstart PPE-productie SABIC in Bergen op Zoom zorgt voor lokale jobs

Medio 2019 naar verwachting 59 operators, service- en procesingenieurs, analisten en supervisors in dienst
magazine

Vorig jaar heeft SABIC plannen aangekondigd, als antwoord op de vraag vanuit de markt, om de productie in zijn PPE-fabriek in Bergen op Zoom te hervatten. De productie van polyfenyleenether (PPE) wordt in 2020 gefaseerd opgevoerd. Dit is de grondstof voor NORYL™ resin en -oligomeren. De aanleiding voor de uitbreidingsplannen is de toegenomen vraag naar NORYL™ resin, dat in tal van sectoren wordt toegepast, zoals watermanagement, de automobielindustrie, zonne-energie, en elektronische toepassingen. De opstart van de fabriek in Bergen op Zoom biedt klanten wereldwijd een tweede bron van NORYL™ resin. Dit benadrukt dat SABIC zich inzet in de Europese markt en voor zijn wereldwijde klanten, die aangeven behoefte te hebben aan materiaaloplossingen. Zodra de fabriek operationeel is, wordt verwacht dat de hoeveelheid NORYL™ resin ruim 40 procent stijgt ten opzichte van 2017.
SABIC blijft zich inzetten op het leveren van de juiste capaciteit op het juiste moment op de juiste locaties overal ter wereld ter ondersteuning van de behoeften van zijn klanten. Als gevolg hiervan is de locatie in Bergen op Zoom nu actief bezig 59 vakbekwame medewerkers te werven om de PPE-activiteiten medio 2019 te bemensen, waaronder operators, service- en procesingenieurs, supervisors en productieanalisten.

Ter ondersteuning van het sollicitatie- en wervingsproces is op de website van SABIC Bergen op Zoom een speciale pagina opgezet met functiebeschrijvingen, sollicitatie-instructies en nuttige links. SABIC organiseert diverse wervingsevenementen in de regio die op de website zullen worden aangekondigd.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-