naar top
Menu
Logo Print

Grafeen winnen uit voedselafval

Grafeenproductie zonder poeder, dus geen risico's rond nanodeeltjes
magazine

Een Franse start-up heeft een hoogwaardig vloeibaar grafeen ontwikkeld dat kan worden gebruikt voor materiaalweerstand, thermisch beheer en metaalvervanging. In tegenstelling tot grafeenoxidedispersie is het grafeen van Carbon Waters 100% zuiver en stabiel en is het veilig te gebruiken in industriële en onderzoeksomgevingen. Bovendien is het milieuvriendelijk.

Grafeen is een extreem dunne koolstofplaat die op een unieke manier presteert op vele gebieden. Lagen van grafeen worden op elkaar gestapeld om grafiet, de meest voorkomende vorm van koolstofmateriaal, te vormen. Grafeen is de dunste bekende verbinding en vertoont ongelooflijke eigenschappen.

Over Carbon Waters
Carbon Waters is een jong chemisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van grafeen, maar ook in de ontwikkeling van additieven en coatings op basis van grafeen. Wat heel bijzonder is aan de productiewijze van het grafeen, is dat er helemaal geen poeder aan te pas komt. In principe produceert het grafeen uit grafiet, en alles gebeurt in vloeibare vorm. Er zijn dan ook geen risico’s rond nanodeeltjes of nanopoeders. Dat is nieuw, het gebruik van geen enkele oxidedispersie bij de productie van grafeen. Alles gebeurt in water, in actieve oplossingen die ook de risico’s van organische poeders voorkomen. Het bedrijf bekwam een zeer stabiele oplossing van grafeen in vloeistof, wat moeilijk te realiseren is. Veel bedrijven werken daaraan. 

Lees hier het oorspronkelijke bericht op Innovation Origins.

Bron: Innovation Origins. Foto Carbon Waters

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-