naar top
Menu
Logo Print

Veel kansen voor Holland boven Amsterdam m.b.t. hernieuwbare gassen

Verbinden van vraag en aanbod centraal op ‘Fueling the Future with Renewable Gases’
magazine

Tijdens ‘Fueling the Future with Renewable Gases’ op 12 en 13 september kregen de 130 deelnemers de mogelijkheid om te netwerken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan op het gebied van o.a. vergassing, slimme netten, waterstof, brandstofcellen, elektrolyse, innovatieve mobiliteitsoplossingen, gascompressie en energieopslag. Via een app en introducties zijn ruim 100 matchmaking gesprekken tot stand gekomen.

Op 13 september bezochten zo’n 70 bezoekers ECN part of TNO in Petten voor de presentatie van Nederlands eerste waterstof-electrolyzer van 50kW, kort daarvoor in gebruik genomen.

Programma
De 130 bezoekers waren getuige van de presentaties van Living Lab Alkmaar en Living Lab Hoogeveen. Daarnaast gaven keynote sprekers Diederik Samson (klimaat- en energie-expert) en Catrinus Jepma (o.a. professor Energie en Duurzaamheid bij de Universiteit van Groningen) inspiratieve spreekbeurten.
Na de presentaties werden de uitdagingen verder uitgediept in workshops en vervolgens konden de deelnemers één op één gesprekken voeren d.m.v. matchmaking sessies.

Living Labs Hoogeveen en Alkmaar stonden in de spotlights tijdens het event.
Living Lab Hoogeveen richt zich op de ontwikkeling van een(techno-economische) blauwdruk en bijbehorende technologieën voor de warmtevoorziening van 80 huizen in de nieuwe woonwijk Nijstad-Oost met een 100% waterstofgestookte CV-ketel.
Het pilotproject van Hoogeveen is bedoeld als accelerator voor het gebruik van waterstof als bron voor (retrofit) waterstof CV-ketels. Deze kunnen op termijn de traditionele CV-ketel gaan vervangen in bestaande woonwijken.
Living Lab Alkmaar werkt aan duurzame en innovatieve initaitieven voor hernieuwbaar gas. Hierbij wordt gefocust op twee onderdelen: biomassavergassing (InVesta) en de ontwikkeling van de waterstofketen met een accent op vloeibare waterstof. HYGRO, Cryoworld en Next Generation Machinery vertegenwoordigde het waterstofgedeelte van het Living Lab.

Klik hier voor meer info en het volledige programma.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-