naar top
Menu
Logo Print

Investering BASF versterkt wereldpositie Antwerpse chemiecluster

Nieuw productiecomplex voor ethyleenoxide en derivaten goed voor meer dan 100 jobs
magazine

BASF Antwerpen kondigde eind september aan dat het meer dan een half miljard euro gaat investeren in een nieuw productiecomplex voor ethyleenoxide en derivaten. De investering is goed voor meer dan 100 nieuwe jobs en de productie zal vanaf 2022 gefaseerd opstarten.

Het is in de Antwerpse chemiecluster na Borealis, Covestro en INEOS al de vierde investering van wereldformaat op amper een jaar tijd. BASF Antwerpen is met meer dan 3.200 medewerkers en ruim 50 verschillende productie-installaties het grootste chemiebedrijf in België en de op een na grootste productiesite van BASF wereldwijd. De geplande investering in een tweede grote ethyleenoxide-installatie met bijkomende installaties voor ethyleenoxide-derivaten versterkt de positie van BASF als een van de grootste producenten van ethyleenoxide in West-Europa.

Meer dan 100 nieuwe jobs
De brede waaier aan producten die BASF hierdoor extra zal gaan produceren in Antwerpen wordt vooral gebruikt in de automobielsector, bijvoorbeeld in hoogwaardige remvloeistoffen, persoonlijke verzorgings- en huishoudproducten en allerlei industriële toepassingen. Hiervoor wil BASF Antwerpen in de periode 2020-2021 meer dan 100 nieuwe medewerkers aantrekken, bovenop de reguliere vacatures. De investering zal ook heel wat indirecte tewerkstelling creëren.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “Deze investering van BASF verhoogt de internationale slagkracht van Antwerpen en Vlaanderen als een van de toonaangevende chemieclusters in de wereld.”

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-