naar top
Menu
Logo Print

Dow en Fuenix gaan een partnerschap aan

Dow levert Fuenix pyrolyse-oliegrondstof van gerecycleerd plastic afval voor polymerenproductie
magazine

Dow kondige een overeenkomst aan met de Fuenix Ecogy Group, gevestigd in Weert, Nederland, voor de levering van pyrolyse-oliegrondstof, gemaakt van gerecycleerd plastic afval. De grondstof zal worden gebruikt voor de productie van nieuwe polymeren bij Dow in Terneuzen, Nederland. De overeenkomst is een belangrijke stap voorwaarts om de recyclage van grondstoffen te bevorderen – het proces van het afbreken van gemengd afvalplastic tot zijn oorspronkelijke vorm voor de productie van nieuwe, zuivere polymeren. De polymeren die uit deze pyrolyse-olie worden geproduceerd, zullen identiek zijn aan producten die op basis van traditionele grondstoffen worden geproduceerd en kunnen daarmee voor dezelfde toepassingen worden gebruikt, inclusief verpakking van voedingswaren.

De overeenkomst is een voorbeeld van de strategie van Dow om een verschuiving naar een circulaire economie voor plastic mogelijk te maken door zich te richten op een efficiënt gebruik van grondstoffen en de integratie van gerecycleerde materialen en hernieuwbare grondstoffen in de productieprocessen. Hierdoor zullen plastics na consumptie waarde blijven houden vanwege een langere levensduur. De overeenkomst draagt ook bij tot de doelstelling van Dow om tegen 2025 minstens 100.000 ton gerecycleerd plastic op te nemen in haar productaanbod in de Europese Unie.

"Wij geloven dat plastic te waardevol is om als afval verloren te gaan en deel zou moeten uitmaken van de circulaire economie," aldus Diego Donoso, business president voor Dow Packaging & Specialty Plastics. "Met partners in Zuid-Amerika hebben we de ontwikkeling ondersteund van bouwmaterialen uit gerecycleerd plastic voor scholen en in Zuidoost-Azië, Mexico en de Verenigde Staten hebben we wegen aangelegd die met gerecycleerd plastic zijn gemaakt. Dit partnerschap met Fuenix is een belangrijke volgende stap om ons dichterbij de toekomst te brengen die wij voor ogen hebben, namelijk de duurzame productie van circulaire polymeren."

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-