naar top
Menu
Logo Print

Bedrijven en overheid willen groene 1 GW waterstoffabriek in Delta Regio

Hydrogen Delta wil als grootste waterstofcluster van Nederland en Vlaanderen internationaal koploper blijven in industriële waterstofeconomie
magazine

Bedrijven en overheden willen dat de Delta regio in 2030 een 1 GW groene waterstoffabriek krijgt. De partijen onderschreven op 25 november, tijdens het waterstofevent ‘The Hydrogen Delta Day’ een statement waarin daarvoor werd gepleit. Het statement wordt gesteund door ArcelorMittal, Dow Benelux B.V., ENGIE, Fluxys, Gasunie, ICL-IP, Impuls Zeeland, Nederlands Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, North Sea Port, Ørsted, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Zeeland, Smart Delta Resources, Yara Sluiskil en Zeeland Refinery.

De tekst van het statement:

Ambitiestatement Hydrogen Delta
De Delta regio huisvest een krachtig grensoverschrijdend industriecluster van chemie, staal, energie en food bedrijven. Al die bedrijven willen bijdragen aan de klimaatdoelen van 2030 en 2050. Groene waterstof is daarbij belangrijk.

Het is onze ambitie om als grootste waterstofcluster van Nederland en Vlaanderen internationaal koploper te blijven in de industriële waterstofeconomie. Alle voorwaarden zijn aanwezig om grootschalig groene waterstof in het havengebied van North Sea Port in te zetten. Er zijn uitstekende en flexibele integratiemogelijkheden bij bedrijven, energieproducenten vormen een stabiele basis voor verandering, de elektriciteit van grote windparken op zee komt hier aan land én er is met Smart Delta Resources een krachtig samenwerkingsplatform. 

We werken samen aan een ambitieus Hydrogen Delta programma waarmee we uiterlijk 2025 een grote pilot (op ~ 100 MW schaal) en omstreeks 2030 een grootschalige groene waterstoffabriek (op ~ GW schaal) realiseren. Hierbij wordt blauwe waterstof ingezet in de overgang naar groen. Daarnaast realiseren we een waterstofnet in het havengebied wat verbonden is met het landelijke net. Met steun van regionale en nationale overheden en de EU zetten we hier ons voor in.

Lees hier het oorspronkelijke bericht.

NPT PROCESTECHNOLOGIE

NPT PROCESTECHNOLOGIE

+31334637977
-