Onderzoek naar de valorisatie van zeewier en microalgen als voedsel  

Onderzoek naar de valorisatie van zeewier en microalgen als voedsel

Onderzoek naar de valorisatie van zeewier en microalgen als voedsel Interreg-project ValgOrize Hoe kweken we op duurzame wijze consistent kwalitatieve en smakelijke microalgen en zeewier voor voedseltoepassingen op de Europese markt? Op die vraag willen 12 partners uit België, Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië in het nieuwe Interreg-2 zeeën project ValgOrize een antwoord formuleren. ILVO coördineert. Zeewieren en microalgen kunnen een belangrijke rol spelen in het wereldvoedselvraagstuk, maar dat potentieel wordt momenteel amper benut in Europa. De obstakels zijn gekend: gebrek aan kennis over de smaak van algen, gebrek aan betrouwbare aanvoer en gebrek aan kennis van wat de Europese consument lust. Coördinator Johan Robbens (ILVO): “ValgOrize zal op al deze aspecten inspelen. Zo hopen wij de ontwikkeling van de algenketen in Europa te bevorderen.” Algen kunnen een belangrijke rol spelen in het wereldvoedselvraagstuk Om de groeiende bevolking te voeden moet de ...

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.