naar top
Menu
Logo Print

Staatssecretaris Keijzer lanceert programma GoChem

Impuls voor groene innovatie bij mkb
magazine

Staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaf op 5 december de aftrap van een nieuw innovatieprogramma in de chemie: GoChem. Dat programma verbindt innovatieve mkb’ers in de chemische industrie met kennisinstellingen, zoals hogescholen en universiteiten. Dat helpt mkb’ers om nieuwe ideeën en producten te ontwikkelen die bijdragen aan de groene innovatie van Nederland. Keijzer sprak bij de lancering over de kansen voor Nederland: “Alleen met innovatieve ondernemers kunnen we als land internationaal aan de top blijven, en kunnen we de concurrentie aan. GoChem past precies in dat plaatje, als onderdeel van de samenwerking binnen het nieuwe Topsectorenbeleid. Innovatie moet niet alleen onze economie helpen, maar ook onze maatschappij, onze wereld.”

Mkb verbinden met kennisinstellingen
GoChem zet in op het verbinden van het mkb met hogescholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen. Zo kunnen mkb en kennisinstellingen samen optrekken in praktijkgericht- of toepassingsgericht onderzoek naar chemische innovaties. Het programma is in feite één loket om mkb’ers te ondersteunen bij het vinden van kennis, talent en de juiste financiering voor de ontwikkeling van hun ‘chemische’ ideeën en producten én voor een goede marktintroductie. Keijzer: “Bij GoChem heb ik een aantal prachtige voorbeelden gezien van nieuwe ideeën, afkomstig uit de chemiesector. Bijvoorbeeld een naadloos sluitende borstprothese, 3D-geprint van een nieuw materiaal. Ik hoop dat GoChem nog veel meer van dit soort mooie projecten oplevert, waar alle partijen die erbij zitten van profiteren.”

Betrokken partners in GoChem
GoChem is een gezamenlijk programma van Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, Topsector Chemie/Holland Chemistry, TKI Biobased Economy, TNO, NWO-ENW, Domein Applied Science, Landelijk Biobased Kennisnetwerk, Vereniging Nederlandse Chemische Industrie, Wageningen Food en Biobased Research, Federatie Nederlandse Rubber en Kunststofindustrie.

NPT NEDERLANDSE PROCESTECHNOLOGEN

NPT NEDERLANDSE PROCESTECHNOLOGEN

+31534894097
-