naar top
Menu
Logo Print

Mithra wint essenscia Innovation Award 2019

Estelle, de nieuwste generatie anticonceptiepillen
magazine

Het Luikse biofarmabedrijf Mithra won de essenscia Innovation Award 2019, de belangrijkste prijs voor industriële innovatie in België. Mithra ontwikkelde met Estelle een anticonceptiepil van de nieuwste generatie, op basis van het natuurlijke hormoon estetrol (E4), een natuurlijk hormoon dat tijdens de zwangerschap in de lever van de menselijke foetus wordt geproduceerd. Mithra is erin geslaagd om E4 via een complex productieproces na te maken en klinische testresultaten bij 4.000 patiënten wijzen op een efficiënte en veilige werking, met minder neveneffecten voor de vrouw.

Jean-Michel Foidart en François Fornieri, stichters Mithra: “Alle klinische testen zijn achter de rug en Estelle komt mogelijk volgend jaar al op de markt. We zitten nu in de finale goedkeuringsfase en leggen onze dossiers voor aan de Amerikaanse en Europese regelgevende agentschappen. Dit is een pil, made in Belgium. Ze werd in ons land ontwikkeld en zal hier ook worden geproduceerd, grotendeels voor export naar de hele wereld. Dit is een potentiële blockbuster met een positieve impact op de Belgische economie. Mithra telt vandaag al iets meer dan 200 medewerkers, maar tegen 2020 worden dat er waarschijnlijk 300. Bovendien zitten er nog twee producten op basis van estetrol in onze pipeline om de symptomen van de menopauze en de perimenopauze te verlichten.”

De Innovation Award werd overhandigd door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid aan Mithra tijdens een ceremonie in het Paleis der Academiën in Brussel.

De andere finalisten waren Beaulieu, Eastman, Eurogentec, Janssen Pharmaceutica en Kaneka met duurzame innovaties voor textiel, landbouw en kunststofverpakkingen en nieuwe productiemethoden voor geavanceerde geneesmiddelen.

Lees het oorspronkelijke bericht hier.

NPT NEDERLANDSE PROCESTECHNOLOGEN

NPT NEDERLANDSE PROCESTECHNOLOGEN

+31534894097
-