naar top
Menu
Logo Print

Asperitas ontvangt TOTAL innovatie award

Immersed Computing - koeling van IT systemen in datacenters via vloeistof en natuurlijke convectie
magazine

De Nederlandse cleantech startup Asperitas ontving de eerste innovatie award van Total Nederland voor Immersed Computing. Dat nieuwe concept van Asperitas is gebaseerd op ‘total liquid cooling’, wat inhoudt dat het gebruik maakt van vloeistof om het systeem te koelen. Daarnaast maakt de technologie van de start-up gebruik van natuurlijke convectie, zodat minder koelinstallaties nodig zijn. Het systeem maakt IT-apparatuur en -infrastructuur efficiënter. Bovendien kan de warmte van het koelwater gerecupereerd worden. Met de toepassing van Immersed Computing is een enorme reductie van de CO2-footprint van de datacenter industrie mogelijk, tot wel 50% van de energie footprint.
Met de award benadrukt TOTAL Nederland innovatieve toepassingen van haar product TOTAL Finavestan. Waar Finavestan normaliter gebruikt wordt voor de productie van geneesmiddelen, cosmetica of diervoeding, opent zich met de toepassing door Asperitas nu een geheel nieuw speelveld in de datacenter en cloud industrie.
Naast de innovatie award van TOTAL is de startup genomineerd voor datacenter Innovatie van het jaar door het internationale Datacentre Solutions platform, een Best Energy Solution award van het Europese Datacloud congres en is het bedrijf geselecteerd door Ecosummit om deel te nemen aan de Europese competitie voor aansprekende 'smart & green' startups.

TOTAL NEDERLAND

TOTAL NEDERLAND

+31703180480
+31703871157