naar top
Menu
Logo Print

Gratis gids helpt plasticverwerkende bedrijven energie te besparen

Energiebesparingsgids voor spuitgietbedrijven
magazine

ExxonMobil publiceerde in samenwerking met het toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau Applied Market Information de Energy Saving Guide for Injection Moulding Companies. De gids werd ontwikkeld door sectordeskundige dr. Robin Kent. De gids biedt richtlijnen en best practices voor nagenoeg ieder aspect van een spuitgietinstallatie: van de 'energievingerafdruk' tot het gebruik van hoogwaardige hydraulische oliën.

Een greepje uit het aanbod van besparingstips:
• Tot 25% van de energie van de spuitgietinstallatie gaat verloren bij de spuitmonden.
• Door de spuitmonden te isoleren dalen de verwarmingskosten met wel 50%.
• Door persluchtlekken te verminderen, de druk te verlagen en de leidingen beter te onderhouden daalt het energieverbruik van een compressor met wel 50%.

"Het verwerken van kunststoffen is een energie-intensieve sector met veel concurrentie waar elk detail telt", zegt Mohamed Mourad, industrieel marketingadviseur bij ExxonMobil." De Energy Saving Guide for Injection Moulding Companies gaat in op alle maatregelen die plasticverwerkende bedrijven kunnen treffen om hun processen te optimaliseren en hun energieverbruik te verminderen. Deze praktische en duidelijke gids helpt operatoren om echt te besparen en hun concurrentiepositie te versterken."Klik hier om de gratis gids te downloaden.

Lees het oorspronkelijke artikel hier.

EXXONMOBIL

EXXONMOBIL

+31765291000
+31765291000