Lancering Blue Foot Membranes

Innovatief membraan verlaagt operationele kosten MBR via gereduceerde voetafdruk en verlaagd energieverbruik

Een consortium van lokale Belgische investeerders bestaande uit QBIC II, LRM, en het Innovation Fund bundelt krachten met The Dow Chemical Company voor een initiële investering in Blue Foot Membranes NV. Dat is een spin-off van VITO, het resultaat van jarenlang onderzoek naar innovatieve membraantechnologie. BFM produceert de membranen in gebruiksklare vorm voor zgn. membraanbioreactoren (MBR), die worden gebruikt in waterzuiveringsinstallaties voor industrieel alsook voor huishoudelijk afvalwater, gebaseerd op de nieuwe, gepatenteerde Integrated Permeate Channel (IPC™) technologie
Die bevat een open 3D weefselstructuur uit kunststof waarop rechtstreeks een membraanlaag wordt aangebracht die mechanisch verankerd is. Daardoor kan het membraan ‘teruggespoeld’ worden. Dit betekent dat het gezuiverd water, met tussenpozen, in de andere richting kan worden gestuurd waarbij het IPC™-membraan wordt schoongemaakt. Dit voorkomt verstopping van het membraan. Deze unieke membranen zijn wereldwijd de eerste volledig terugspoelbare vlakkeplaatmembranen en kunnen worden geïnstalleerd in zowel bestaande als nieuwe membraanbioractoren. IPC-membranen verhogen de productiecapaciteit per vierkante meter met 100 % en verlagen de operationele kost met minstens 50 %, vergeleken met MBR’s die zijn uitgerust met conventionele filtratiemembranen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.