Technologie slim combineren voor versnelde realisatie SDG’s

VITO verzamelt wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers om samen de kloof tussen technologie en duurzame ontwikkeling te dichten?

Drie dagen lang hebben wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers uit de hele wereld zich in Brussel gebogen over innovatieve technologische oplossingen om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te behalen. Onderzoeksinstelling VITO wil via G-STIC (Global Science, Technology and Innovation Conference) de juiste marktklare, innovatieve, technologische oplossingen identificeren en promoten.
In 2015 schaarden 193 landen zich in de schoot van de Verenigde Naties achter 17 duurzame ontwikkelingsdoelen. De zogenaamde SDG’s gaan van het uitroeien van armoede en honger, over gendergelijkheid en kwalitatief onderwijs, tot klimaatactie en de toegang tot proper water en betaalbare, duurzame energie. “De doelstellingen zijn zo ambitieus (deadline 2030) dat we ze nooit zullen behalen met business as usual. We hebben nood aan een echte paradigmashift”, schetst Dirk Fransaer, gedelegeerd bestuurder van VITO, de inzet van de allereerste G-STIC-conferentie. VITO organiseerde die samen met vier andere onderzoeksinstellingen uit Azië en Afrika.
“We moeten nieuwe en bestaande technologieën slim combineren en een kader creëren waar innovatie kan bloeien. Bestaande institutionele barrières moeten verdwijnen. Wetten, regels en gewoonten moeten worden aangepast. Maar het is vooral belangrijk om over sectoren heen te werken, nieuwe businessmodellen en waardenketens te promoten en te tonen hoe de combinatie van geïntegreerde oplossingen en nieuwe businessmodellen werken. Dit vereist zowel commercieel als politiek leiderschap.”
Lees het volledige artikel hier.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.