Barcode om nepproducten te spotten

Meer dan 30% medicijnen in Sub-Sahara Afrika en Aziƫ is nep

In een wereld waar internationale handel aan de orde van de dag is, zijn er steeds vaker nepmedicijnen of verslechterde voedingsmiddelen in de omloop, ondanks de strikte regels daarrond. Met name de ongereguleerde online verkoop van producten is erg gevoelig en vormt een serieuze bedreiging voor de volksgezondheid.
Burak Eral, een onderzoeker bij de afdeling Process & Energy van TU Delft, heeft bio-afbreekbare microdeeltjes ontwikkeld die het mogelijk maken om nepmedicijnen te kunnen onderscheiden van echte medicijnen. Zijn motivatie voor dit onderzoek kwam voort uit schokkende cijfers die hierover beschikbaar zijn. Meer dan 30% van alle medicijnen die verkocht worden in het gedeelte van Sub-Sahara Afrika en Aziƫ is onecht. Wereldwijd is dit 10 % inclusief Europa en USA. Burak Eral, in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Utrecht, publiceerden hun resultaten in het wetenschappelijk tijdschrift Small (IF9).

Lees het oorspronkelijke artikel hier.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.