Katoen Natie trekt kaart van groene energie

Grootste EDF Luminus windmolenproject op industriële site

Kris Peeters, vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumentenzaken, huldigde zes windturbines in die EDF Luminus heeft gebouwd op de terreinen van Katoen Natie in Kallo. Het project van zes turbines met elk een hoogte van 185 meter is het grootste project ooit van EDF Luminus op een industriële site.
In 2016 bouwde EDF Luminus twee windturbines op de site van Katoen Natie in Beringen. In zijn overtuiging om steeds meer in te zetten op hernieuwbare energie, bouuwde Katoen Natie nog zes windturbines, en wel op Loghidden City. Dat is het high-tech logistiek complex van Katoen Natie in Kallo in het Antwerpse havengebied waar ook hun hoofdkantoor gevestigd is.
De zes windturbines van elk 480 ton en 3,2 MW zullen jaarlijks 52.350 MWh groene energie produceren, wat overeenstemt met het jaarlijkse verbruik van 13.000 huishoudens. Hierdoor wordt 22.600 ton CO2-uitstoot vermeden in vergelijking met een thermische centrale op steenkool. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van 9.800 wagens (1) of 3.600 woningen (2).

Vice-eersteminister Kris Peeters: “Samenwerkingen tussen bedrijven en energieproducenten zijn een win-win. Voor producenten is het niet altijd evident om locaties te vinden voor nieuwe windturbines, terwijl veel bedrijven vragende partij zijn voor hernieuwbare energie en manieren om hun energiefactuur te verminderen.”
Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus: “Katoen Natie heeft heel wat industriële terreinen in uitbating en wil daarmee ecologische en economische waarde creëren. Windenergie is een groene en betrouwbare oplossing in die strijd tegen de klimaatopwarming.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.