Formule 1 maakt werk van synthetische brandstoffen

"We steken vooral energie in het terugdringen van koolstofemissie met de verbrandingsmotor"

De Formule 1 gaat de komende maanden proberen het groene imago op te poetsen. Een van de manieren is het evalueren van een mogelijke overstap op synthetische brandstoffen. Formule 1-voorzitter Chase Carey heeft onthuld dat de Formule 1 een PR-campagne gaat lanceren om de efficiëntie van de huidige motoren te benadrukken. Daarnaast wil de sport in de toekomst de koolstofemissie terugdringen middels synthetische brandstoffen. Het plan is reeds besproken met de F1-teams en de huidige brandstofleveranciers en is een reactie op de toenemende populariteit van de Formule E in het promoten van duurzaamheid.
"De hybridemotor die we een aantal jaar geleden gelanceerd hebben was een ongelofelijke stap voorwaarts op het gebied van brandstofefficiëntie, terwijl het vermogen behouden bleef. En we werken agressief aan zaken als synthetische brandstoffen. We werken samen met de olie-industrie als geheel aan synthetische brandstoffen, bio-fuel en waterstof. Tussen nu en het einde van het jaar wordt het onderwerp duurzaamheid steeds meer benadrukt en komt het vaker naar voren.
Er komen ook andere initiatieven op het gebied van milieu rond onze live-events. We steken vooral energie in het terugdringen van koolstofemissie met de verbrandingsmotor. Ik denk dat dat voor ons meer op zijn plaats is dan wat dan ook."
Mocht de Formule 1 de overstap maken naar synthetische brandstoffen, moeten de teams ervoor zorgen dat hun tanks en systemen kunnen omgaan met de verandering. "We voeren geregeld dergelijke tests uit", bevestigde Racing Point technisch directeur Andy Green."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.