Biologische landbouw vitaal voor duurzame voedselsystemen

Voorname rol in realiseren 8 van 17 SDG’s

“Nieuw onderzoek toont aan dat biologische landbouw voor een groot deel kan bijdragen aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties”, stelt BioForum Vlaanderen. EOSTA lanceert daarom de campagne ‘Organic is part of the Solution’, samen met een heel aantal partnerorganisaties.
Vier jaar geleden beslisten 150 landen om op basis van 17 duurzaamheidsdoelen de wereld een duurzamere plek te maken tegen 2030. Uit het nieuwe rapport ‘Organic Agriculture and the Sustainable Development Goals’ blijkt nu dat biologische landbouw voor maar liefst 8 van de 17 doelstellingen een positieve bijdrage kan leveren. Het gaat om “Geen honger (SDG 2), Goede gezondheid en Welzijn (SDG 3), Schoon water en Sanitair (SDG 6), Eerlijk werk en economische groei (SDG8), Verantwoorde consumptie en productie (SDG 12), Klimaatactie (SDG 13), Leven in het water (SDG 14) en Leven op het land (SDG15).
De metastudie werd uitgevoerd door een student aan de Universiteit van Twente op vraag van biologische groothandel EOSTA. Er werd gekeken naar meer dan vijftig wetenschappelijke studies, waarvan een heel deel afkomstig van het FAO.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.