Nieuwe generatie accu’s met 50 procent meer energieopslag

LeydenJar opent proeffabriek voor extra efficiënte batterijen bij Eindhoven Airport

De Leids-Eindhovense start-up LeydenJar opent op de Luchthavenweg in Eindhoven een proeffabriek voor de productie van een nieuwe generatie accu’s met 50 procent meer energieopslag. In de proeffabriek, die medio 2020 opengaat, wil LeydenJar samen met een aantal partners aantonen dat de zelf ontworpen revolutionaire batterijen inderdaad geproduceerd kunnen worden tegen dezelfde kosten als traditionele Lithium-ion batterijen. De spectaculaire toename van energieopslag is mogelijk dankzij het gebruik van een door LeydenJar gepatenteerde poreuze siliciumstructuur.
In het voormalige OTB-gebouw heeft LeydenJar een 400 m² fabriekshal om zowel de demoplant als de prototype machine die nu nog op de High Tech Campus staat te bedienen. “We zijn al de eerste silicium-anode rollen aan het maken”, zegt Christian Rood, oprichter van LeydenJar. “Ik verwacht dat we medio volgend jaar de eerste commerciële productiebatches kunnen doen, in samenwerking met batterijfabrikanten en de industrie.”Rood verwacht dat de nieuwe techniek, ontwikkeld in samenwerking met onderzoeksinstituut TNO, voor een enorme doorbraak zal zorgen. “Met de huidige technologie is het moeilijk om nog meer energie in een batterij te stoppen. LeydenJar maakt een sprong van 50% mogelijk, zonder ingrijpende aanpassingen in het productieproces. Daarmee zetten we grote stappen in de groeiende vraag naar energieopslag. Dat is van groot belang in toepassingen als elektrisch rijden, elektrisch vliegen, consumenten elektronica en opslag van duurzame energie.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT Procestechnologie 

NPT Procestechnologie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.