NWO selecteert vijf consortia om onderzoek te promoten

Vijf grote interdisciplinaire consortia versterken kennis en innovatie in Nederland

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) investeert vanuit het Crossover-programma in totaal 39 miljoen euro in vijf grote, interdisciplinaire onderzoeksconsortia. Dit allemaal om vooruitgang te boeken binnen de grote maatschappelijke en economische uitdagingen op de terreinen van leefstijl van ouderen, neurotechnologie, productiesystemen voor de landbouw, energieopslag en verduurzaming.
In totaal ontving NWO achttien aanmeldingen, waarvan er uiteindelijk tien met een uitgewerkt voorstel werden beoordeeld. Binnen de consortia slaan wetenschappers uit sterk uiteenlopende disciplines de handen ineen met publieke en private partners. Ze richten zich naast het onderzoek sterk op het bevorderen van samenwerking tussen uiteenlopende vakgebieden en koppeling met toepassingsgericht onderzoek. De resultaten vinden hun weg bijvoorbeeld naar living labs, proeftuinen, centres of expertise of smart data factories.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Tim 

Tim maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.