Online magazines

9 mei 2019


VAKINFORMATIE VOOR PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxECN part of TNO pleit hardop voor technologische innovaties met oog op efficiëntere en energiezuinigere productieprocessen.

Het gloednieuwe stoomnet in de Antwerpse haven is alvast een voorbeeld om de kringloop te sluiten én een forse CO2-besparing te realiseren. Digitalisering biedt voedingsbedrijven dan weer de kans om voorsprong te nemen.

Verder hebben we in dit online magazine aandacht voor het winnen van zink uit vlieg-as en voor een nieuwe syntheseroute voor PEF-kunststof die een pak minder energie verbruikt.

__

Bart Denys

Hoofdredacteur

Lees deze artikels:

5 chemische bedrijven nemen stoom af van 2 waste-to-energy-installaties

Wat is het nut van digitalisering voor voedingsbedrijven?

Ontdek hoe met elektrochemie zink wordt gewonnen uit vlieg-as

__

Lees meer nieuws:

“Radicale innovaties nodig voor industrietransitie"

Energiezuiniger syntheseroute voor PEF

Nieuwe fabriek voor duurzame kerosine in Rotterdam?

Innovatieve staalrecyclingfabriek in Delfzijl

Welke mogelijkheden voor de productie van groene waterstof voor BP?

Ontdek hier de winnaar van de Kooy Prijs 2019

Wie werd gekozen tot Techniekheld 2019?

ENERGIETRANSITIE IN ANTWERPSE CHEMIE

In de Waaslandhaven, onderdeel van de haven van Antwerpen, op de linkeroever van de Schelde, werd het stoomnetwerk ECLUSE in bedrijf genomen. Via een pijpleiding nemen vijf chemische bedrijven stoom af die ze gebruiken voor ...
Volledig artikel lezen

DIGITALISERING IN DE VOEDINGSINDUSTRIE

De snelheid waarmee een bedrijf zich op de digitale transformatie werpt, zal wereldwijd het verschil betekenen tussen winst en verlies. Voedingsbedrijven moeten de waarde herkennen van de ...
Volledig artikel lezen

ZINK WINNEN UIT VLIEG-AS

Ondanks alle recycling - van papier tot glas en van plastic tot metalen - produceren we met zijn allen een gigantische berg afval (10 miljoen ton per jaar) waarmee we niets beters kunnen doen dan verbranden. Ook de as kan ...
Volledig artikel lezen

GROENER BIOPLASTICS DANKZIJ GOUD

Een Japans-Nederlands team ontwikkelde een syntheseroute voor PEF-kunststof die een pak minder energie verbruikt dan de huidige. Zo worden groene' frisdrankflesjes op basis van plantensuikers milieuvriendelijker.
Lees meer

MAASVLAKTE IN BEELD VOOR DUURZAME KEROSINE

De Finse multinational Neste overweegt de bouw van een fabriek voor duurzame kerosine in Rotterdam. De fabriek zou moeten worden gebouwd op de Eerste Maasvlakte.
Lees meer

HAVENBEDRIJF KIJKT NAAR GROOTSCHALIGER WATERSTOFPRODUCTIE EN NETWERK

BP, Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals) en Havenbedrijf Rotterdam onderzoeken de mogelijkheden voor de productie van groene waterstof voor de BP-raffinaderij in Rotterdam.
Lees meer

PMC BOUWT INNOVATIEVE STAALRECYCLINGFABRIEK IN DELFZIJL

Purified Metal Company (PMC) begon onlangs met de bouw van een circulaire staalfabriek in Delfzijl. De gloednieuwe recyclingfabriek zal bij voltooiing jaarlijks tot ...
Lees meer

“RADICALE INNOVATIES NODIG VOOR INDUSTRIETRANSITIE"

ECN part of TNO is als onderzoeksorganisatie gespecialiseerd in een CO2-neutrale industrie. Ir. Yvonne van Delft en ir. Sigrid Bollwerk zien dat industriële productieprocessen veel efficiënter en zuiniger kunnen.
Lees meer

WINNAAR KOOY PRIJS 2019 IS OLIVIER BAAS

Maar liefst negen inzendingen ontving de Kooy Prijs Commissie eind 2018. Stuk voor stuk afstudeerverslagen over onderzoek naar een voor defensie en veiligheid relevante techniek of technologie.
Lees meer

PIP VAN DIJK IS TECHNIEKHELD 2019

Pip van Dijk (60), werkzaam bij Cabot, is tijdens Maintenance NEXT gekozen tot Techniekheld 2019. Van Dijk bleef zijn medegenomineerden Carsley Gorsele (Croonwolter&dros), Meini Lutterop (Stork) en Luuk de Jong (Delicia) nipt voor.
Lees meer

START REGISTRATIE VOOR GAS ANALYSIS 2019

GAS Analysis 2019 is het toonaangevende internationaal evenement op het gebied van analyse van gassen, waar de laatste ontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden op het gebied van laboratoriumtechnologie, procesanalyse, metrologie en sensortechnologie ...
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands. It is a section of the Royal Netherlands Chemical Society.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
“Radicale innovaties nodig voor industrietransitie"

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij NPT 

NPT maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.