14 maart 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEnergieverbruik bepaalt liefst 85 % van TCO van een pomp
In dit online magazine belichten we o.a. het
rendement en mogelijke oorzaken van defecten bij pompen, niet zelden het kloppend hart van een procesinstallatie. Zo kunnen pomptrillingen het kostenplaatje aardig verstoren. Wist u overigens dat de aankoop en installatie gemiddeld slechts 7 % uitmaakt van de TCO van een pomp, terwijl het energieverbruik liefst 85 % beslaat? Energie-efficiëntie blijkt ook voor Europump een topprioriteit.
Bart Denys
Hoofdredacteur

Beschadigingsvrij en efficiënt verpompen

320pxVandaag is er bij het verpompen van product in de voedingsindustrie een tendens naar grotere uitvoeringen, meer te verpompen volume en minder productbeschadiging.
Volledig artikel lezen

Beperk de kost van pomptrillingen

320pxWanneer de keuze en/of installatie van pompen onvoldoende wordt afgestemd op de aangrenzende installaties, kan dat op termijn leiden tot heel wat maintenancekosten.
Volledig artikel lezen

Mechanische asafdichtingen onder de loep

320pxWie er de top vijf van oorzaken van defecten bij pompen op naslaat, zal er steeds problemen met de mechanische afdichting op de as in terugvinden.
Volledig artikel lezen

In gesprek met de Europump-voorzitter

Bij Europump heeft men de gewoonte om elke twee jaar een nieuwe voorzitter te benoemen. Een gesprek met Kutlu Karavelioglu, afzwaaiend voorzitter van deze Europese federatie van pompfabrikanten.
Volledig artikel lezen

Lees ook: Viscositeit van UV-inkten vormt uitdaging bij integratie van pompen

Academic Society Award voor Kitty Nijmeijer

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan prof. dr. ir. Kitty Nijmeijer, hoogleraar Membraantechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven.
Lees meer

Drie maanden tot REACH-deadline

Vóór 1 juni 2018 moeten alle chemische stoffen die in kleinere volumes van 1 tot 100 ton per jaar in de EU worden geproduceerd of ingevoerd geregistreerd zijn bij het European Chemicals Agency (ECHA).
Lees meer

Kooy symposium 2018 rond desinformatie, manipulatie en destabilisatie

Tijdens het Kooy Symposium proberen we een antwoord te vinden op de vraag welke technische oplossingen kunnen helpen om destabilisatie van de samenleving tegen te gaan.
Lees meer

Vlaamse chemiesector behoort tot de wereldtop qua energie-efficiëntie

Op 8 maart werden de eerste resultaten van de EnergieBeleidsOvereenkomsten (EBO) voorgesteld tijdens een werkbezoek van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein aan chemiebedrijf Covestro in Antwerpen.
Volledig artikel lezen

Deze chemie- en farmabedrijven winnen 'Foreign Investment of the Year Trophy'

Een team van experten gaat buitenlandse ondernemingen uit de chemiesector intensief begeleiden bij investeringsdossiers om zo de slaagkans op extra investeringen in Vlaanderen te verhogen.
Lees meer

Wordt het OPC UA TSN?

Velen beschouwen OPC UA TSN als hét communicatieprotocol voor Industrie 4.0 en het (Industrial) Internet of Things. Zeventien grote technologie­firma's versterkten dat idee door een gezamenlijke persconferentie op SPS IPC Drives 2017.
Volledig artikel lezen

Gratis brochure statistische kwaliteitscontrole

Via kwaliteitssystemen zijn processen te optimaliseren, is materiaalverlies te beperken en kan men voldoen aan wettelijke bepalingen zoals ISO 9001:2015. Door kwaliteit meetbaar te maken kunt u produceren onder optimale omstandigheden en met maximale efficiëntie.
Lees meer

NPT (Nederlandse Proces Technologen)

NPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Academic Society Award voor prof. dr. ir. Kitty Nijmeijer

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl