12 april 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDe chemiesector in Vlaanderen behoort tot de wereldtop qua energie-efficiëntie. Dankzij o.a. de recuperatie van restwarmte, procesoptimalisatie en door gebruik te maken van de modernste technologie kunnen mooie cijfers worden voorgelegd. Ook de productie van aniline via directe aminering zou energiewinst kunnen opleveren.
In dit online magazine hebben we verder ook aandacht voor een
uniek innovatielaboratorium voor Biobased onderzoek, een verbeterde lithium-ionbatterij en enkele gelauwerde watertechnologen.
Bart Denys
Hoofdredacteur

'BIOBASED ONDERZOEK ZAP GAAT MAATSCHAPPIJ VERANDEREN'

In juni 2018 opent Zernike Advanced Processing (ZAP) in Groningen de deuren van een uniek innovatielaboratorium op de Zernike Campus. ZAP biedt uitstekende faciliteiten voor experimenteel biobased onderzoek in ...
Volledig artikel lezen

ANILINE PRODUCTION THROUGH DIRECT AMINATION

The drawbacks of the two main two-step routes for the production of aniline from benzene are low atomic efficiencies and expensive reactants. Direct amination of benzene to aniline is a one-step process which would reduce ...
Read full article

JUISTE WEEGMODULE GARANDEERT BETROUWBARE WEGINGEN EN LANGETERMIJNPRESTATIES

160pxVoor uw toepassing is een standaardweegsysteem niet altijd een geschikte oplossing. Met weegmodules daarentegen creëert u het benodigde weegsysteem, bijvoorbeeld een transportbandweegschaal, of een weegsysteem voor tanks, hoppers of reactorvaten.
Lees meer

PROF. BRUCE RITTMANN AND MARK VAN LOOSDRECHT 2018 STOCKHOLM WATER PRIZE LAUREATE

Professors Mark van Loosdrecht and Bruce Rittmann are widely recognized as leaders in the field of environmental biotechnology-based processes for water treatment.
Read more

Lees ook:

SYMPOSIUM ROND INDUSTRIËLE WATERZUIVERING

WERELD WATERDAG BIJ WETSUS EN GENERATION DISCOVER

LANGE ZOEKTOCHT NAAR BIJZONDERE BACTERIE WERPT VRUCHTEN AF

VEEL VACATURES OP JOBEVENT 'WE ARE CHEMISTRY'

Zowat 500 laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden gingen op 21 maart op zoek naar een boeiende job in de chemie, kunststoffen en life sciences tijdens de zevende editie van het jobevent 'We Are Chemistry' in Antwerpen, een initiatief van ...
Lees meer

VLAAMSE INDUSTRIE GOED OP E-KOERS

Op 8 maart werden de eerste resultaten van de EnergieBeleidsOvereenkomsten (EBO) voorgesteld tijdens een werkbezoek van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein aan chemiebedrijf Covestro in Antwerpen.
Volledig artikel lezen

Lees ook: Agoria helpt Vlaamse Technologische KMO

EERSTE BIOMETHAANCENTRALE IN BELGIË

Op het Milieubedrijf Beerse/Merksplas wordt de gft-composteringsinstallatie omgevormd tot een Energie Conversie Park. Concreet bouwt de firma OWS uit Gent een nieuwe voorvergistingsinstallatie die geïntegreerd wordt in de bestaande composteringsinstallatie.
Lees meer

MICROMECHANICUS NIMA TOLOU WINT PRINS FRISO INGENIEURSPRIJS

Dr. eng. Nima Tolou (35), mede-oprichter van de startup Flexous en universitair docent in precisiemechatronica aan de TU Delft is verkozen tot Ingenieur van het Jaar 2018.
Lees meer

1,5 MILJOEN VOOR VERBETERDE LITHIUM-IONBATTERIJ

ECN spin-out LeydenJar Technologies heeft een kapitaalinjectie ontvangen van in totaal ruim € 1,5 miljoen. Hiermee kan LeydenJar zijn vinding - een batterij op basis van een silicium-anode in plaats van grafiet - verder ontwikkelen.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

NPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Veel vacatures op jobevent 'We Are Chemistry'

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl