7 juni 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120px“Steeds minder procestechnologen terwijl de nood groter wordt"
Jongeren
enthousiasmeren voor het vakgebied en het ondersteunen van procestechnologen in het bedrijfsleven. Dat ziet NPT-voorzitter Hans van Haarst als de grootste uitdagingen voor de vakgroep. Verder wijzen 3 specialisten in dit online magazine op nieuwe oplossingen in het upgraden en gebruikmaken van 'afval' in de voedingsmiddelenindustrie, lees je meer over procesveiligheid en digitalisering en kom je te weten hoe Shell de CO2-uitstoot wil terugdringen.
Bart Denys
Hoofdredacteur

“DE TOEKOMST SCHREEUWT OM PROCESTECHNOLOGEN"

Bij het eerste interview sinds zijn aanstelling als voorzitter van de vakgroep NPT geeft Hans van Haarst blijk van een brede kennis ten aanzien van de procestechniek en een scherpe focus op de toekomst van de vakgroep.
Volledig artikel lezen

VERSPILLING IN DE VOEDINGSMIDDELENINDUSTRIE

Steeds meer industriële voedingsbedrijven onttrekken waardevolle componenten uit voedingsafval. Henk van der Weijde van AxFlow Systems, professor Remko Boom van Universiteit Wageningen en Marcel Wubbolts van Corbion delen hun visie en ervaringen.
Volledig artikel lezen

OLIE EN GAS BLIJVEN BELANGRIJKE ROL SPELEN"

Shell verlaagt de CO2-emissies van zijn productieactiviteiten onder meer door de geproduceerde CO2 uit Pernis via een pijpleiding te voeren naar het nabijgelegen kassengebied, waar ze plantengroei stimuleert.
Volledig artikel lezen

PHOV, OPLEIDER VOOR PROCESVEILIGHEID!

160pxVerder met Procesveiligheid en jouw eigen carrière hierin? Dit vakgebied is zo interessant dat je nooit uitgeleerd raakt! Binnen de Procesveiligheid is het beheersen van risico's van groot belang, een kleine gebeurtenis kan grote effecten hebben.
Lees meer

"TIJDSDRUK KAN VEILIG GEDRAG DOEN OMSLAAN IN ROEKELOZE HANDELINGEN"

Iedereen die in de procesindustrie werkt, moet zich bewust zijn van hoe belangrijk het is om elke dag weer veilig aan de slag te gaan. NPT had daarover een gesprek met Hans Musters van ACTA, het opleidingscentrum voor Techniek en Automatisering.
Volledig artikel lezen

ATEX EVENT 28 NOVEMBER 2018

Naar aanleiding van twee eerdere succesvolle edities, organiseert IAB Ingenieurs ook in 2018 het ATEX Event. De Reehorst in Ede vormt 28 november het toneel voor uiteenlopende lezingen die deels ingaan op ...
Lees meer

DIGITALISERING IN PROCESAUTOMATISERING

Welke oplossingen bieden slimme sensorsystemen en data in de cloud voor predictief onderhoud van procesinstallaties?
Lees meer

ANILINE PRODUCTION THROUGH DIRECT AMINATION

The drawbacks of the two main two-step routes for the production of aniline from benzene are low atomic efficiencies and expensive reactants. Direct amination of benzene to aniline is a one-step process which would reduce …
Read full article

EERSTE BIOMETHAANCENTRALE IN BELGIË

Op het Milieubedrijf Beerse/Merksplas wordt de gft-composteringsinstallatie omgevormd tot een Energie Conversie Park. Concreet bouwt de firma OWS uit Gent een nieuwe voorvergistingsinstallatie die geïntegreerd wordt in de bestaande composteringsinstallatie.
Lees meer

IS UW KALIBRATIEPROCES ISO-PROOF?

Organisaties hebben tot september 2018 de tijd om proceswijzigingen door te voeren om te voldoen aan de vernieuwde ISO 9001 norm. De vraag blijft hoe vaak kalibraties en routinematige tests uitgevoerd dienen te worden.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
De toekomst schreeuwt om procestechnologen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl