4 juli 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDe hoogtechnologische chemie- en farma-industrie floreert
Maar de nood aan onderhoudstechnici, procesoperatoren, wetenschappers en ingenieurs is hoog. Dat blijkt uit het grote aantal openstaande vacatures. Terwijl 3 specialisten toelichten hoe de chemiesector verder kan verduurzamen door processen te elektrificeren, ziet het Power-2-FA-consortium mogelijkheden om CO2 met behulp van duurzame elektriciteit om te zetten in mierenzuur.

Bart Denys
Hoofdredacteur

VERDUURZAMING VAN DE CHEMIESECTOR

Om het doel van 95% minder CO2-emissie in 2050 te bereiken, zal de Nederlandse industrie een kringloop voor koolstof moeten realiseren en processen elektrificeren.
Volledig artikel lezen

PIJPLEIDINGEN REPAREREN ZONDER SHUTDOWN

Bij pijpleidingen is corrosie vaak de boosdoener: CIU (corrosion under isolation), CUPS … (corrosion under pipe support). Samen met gewone slijtage zorgt corrosie voor een afnemende wanddikte tot er finaal gaten en scheuren optreden.
Volledig artikel lezen

CORROSIEVASTE EN ABRASIERESISTENTE COATING VOORKOMT NOOD AAN VERVANGING

160pxVervangen of herstellen bij slijtage? Deze gietstalen cilinder dient als compressorhuis voor drukverhoging bij chemische gassen. Abrasieve slijtage heeft het zuigerloopvlak ingesleten.
Lees meer

VIDEO: WATERDICHTE MEETMODULES

160px VIDEOKrypton meetmodules zijn robuust, waterdicht, compact en bestand tegen zware omstandigheden. Het EtherCAT LAN protocol zorgt voor gesynchroniseerde meting van spanning (mV tot 1kV), stroom, rekstrook/brug, temperatuur, encoders en digitale signalen met hoge snelheid tot 20kS per kanaal per seconde.
Video

HOE OLIEKWALITEIT CONTROLEREN & HANDHAVEN?

Smeer- en hydrauliekoliën op synthetische basis laten zich onder meer kenmerken door een uitstekende temperatuurbestendigheid, waardoor dergelijke smeermiddelen zich lenen tot het gebruik in turbine-eenheden.
Volledig artikel lezen

MIERENZUUR ALS BRANDSTOF

In een consortium van Shared Innovation Program VoltaChem besloten zes partners in mei 2017 om samen te werken aan een project waarin kooldioxide met duurzaam opgewekte elektriciteit op grote schaal wordt omgezet in mierenzuur.
Volledig artikel lezen

RIOOLWATER IS WAARDEVOL

Het Interreg Noord-West Europa project WOW! - 'Wider business Opportunities for raw materials from Waste water' - betreft het onderzoeken van de mogelijkheden om waardevolle stoffen uit rioolwater te halen en toe te passen.
Lees meer

VERDUBBELING AANTAL VACATURES IN CHEMIE- EN FARMASECTOR

De chemie- en farmabedrijven in Vlaanderen hebben op dit moment 1.522 openstaande vacatures, ca. dubbel zoveel als dezelfde periode vorig jaar. Bijna 40% van de vacatures staat open voor ...
Lees meer

GROOTSCHALIGE ENERGIEOPSLAG NU MOBIEL BESCHIKBAAR

Energieopslag in grote vermogens is nu ook beschikbaar voor tijdelijke projecten op wisselende locaties. Bredenoord lanceerde op het terrein van DNV GL vandaag de Big Battery Box: de eerste mobiele energieopslag voor grote vermogens.
Lees meer

MIDES BREIDT ACTIVITEITEN UIT NAAR NEDERLAND

Het Belgische ingenieursbureau MIDES heeft zijn Belgisch-Nederlandse sectorgenoot Alliacta uit Hasselt en Roermond overgenomen. MIDES bevestigt daarmee zijn internationale ambities en benadrukt dat ...
Lees meer

EERSTE BOEK OVER BIO-GEBASEERDE PROCESSEN

160pxProfessor Andrzej Stankiewicz van de afdeling Process & Energy en professor Andrzej Górak (Lodz University of Technology, Polen) hebben het allereerste boek geschreven op het gebied van de bio-gebaseerde processen.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Verdubbeling aantal vacatures in chemie- en farmasector

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl