30 augustus 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxVerduurzaming van de chemiesector vraagt grote investeringen
Om het doel van 95% minder CO2-emissie in 2050 te halen, moet de industrie een kringloop voor koolstof realiseren en processen elektrificeren. Marco Waas van AkzoNobel wijst ons op enkele mogelijkheden en valkuilen. Dr. ir. Antoon ten Kate wijst dan weer op het belang van samenwerking tussen industrie en de academische wereld. Tot slot leest u in dit online magazine hoe pijpleidingen kunnen gerepareerd worden zonder shutdown en krijgt u de kans om gratis deel te nemen aan Euromaintenance.

Bart Denys
Hoofdredacteur

NEDERLANDSE EFCE-BESTUURSLEDEN WISSELEN DE WACHT

Begin dit jaar liet dr. ir. Wridzer Bakker na tien jaar zijn functie van vicevoorzitter van European Federation of Chemical Engineering (EFCE) over aan dr. ir. Antoon ten Kate.
Volledig artikel lezen

“VERGASSING VAN AFVAL VOOR DE PRODUCTIE VAN BULKCHEMICALIËN"

Bij alle discussies over het verminderen van de CO2-uitstoot begint er volgens Waas langzamerhand een consensus te ontstaan over de manier van aanpak: “Gebruik afval niet als brandstof voor energieopwekking, maar als grondstof voor de productie van chemicaliën.
Volledig artikel lezen

VIER ACTIEPUNTEN OM VERVALSTE MEDICATIE TE WEREN

160pxFMD-regulering: nog zes maanden tot D-day! Ongeveer 1 % van de medicatie op voorschrift die verkocht wordt in de ontwikkelende markten is vervalst.
Volledig artikel lezen

PROFITEER VAN DIGITAAL WEGEN

160pxTraditionele vloerweegschalen kunnen door de verouderde technieken voor problemen zorgen in het dagelijkse productieproces. De digitale POWERCELL®-technologie draagt bij tot een nauwkeurig en efficiënt weegproces door weegfouten te voorkomen en de junction box te elimineren.
Lees meer

LEER DE BASIS VAN CHEMICAL ENGINEERING

160pxWil jij de principes van de chemische technologie leren begrijpen? Of je kennis van het vak opfrissen? PAOTM biedt een serie korte cursussen die de grondslagen van de chemische technologie op een toegankelijke wijze behandelen.
Lees meer

10E EDITIE SOLIDS ANTWERP

160pxSolids Antwerpen viert zijn tiende editie! Op 17 en 18 oktober 2018 staat Antwerp Expo in het teken van dit jaarlijkse netwerkevenement voor de complete poeder- en bulkindustrie in de Benelux.
Volledig artikel lezen

KNCV GOUDEN MEDAILLE 2018 VOOR PASCAL JONKHEIJM

“Jonkheijm is een begenadigd chemisch onderzoeker die fundamenteel en toegepast onderzoek op het grensvlak van de chemie en biologie moeiteloos combineert", aldus juryvoorzitter Hermen Overkleeft.
Lees meer

GREEN PAC IMPACTANALYSE

Onlangs liet Green PAC een impactanalyse uitvoeren door adviesbureau Berenschot. Voncken: “Uit de analyse blijkt dat we het heel goed doen in de regio. Zo hebben we in de afgelopen vijf jaar 10 miljoen euro omzet gecreëerd met nieuwe ...
Lees meer

PIJPLEIDINGEN REPAREREN ZONDER SHUTDOWN

Bij pijpleidingen is corrosie vaak de boosdoener: CIU (corrosion under isolation), CUPS … (corrosion under pipe support). Samen met gewone slijtage zorgt corrosie voor een afnemende wanddikte tot er finaal gaten en scheuren optreden.
Volledig artikel lezen

GRATIS NAAR OPENING EUROMAINTENANCE

Op 24 september 2018 is het zover: Euromaintenance - Europees het belangrijkste event op vlak van maintenance & asset management - opent zijn expositie in Antwerpen. Wij verloten onder onze lezers 10 toegangstickets (t.w.v. 100 euro) voor de openingsavond.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Verduurzaming van de chemiesector vraagt grote investeringen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be