12 september 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWelke oplossingen in de industrie leveren de meeste CO2-reductie op tegen de laagste maatschappelijke kosten?
Dat is één van de vele vragen waarover Kees Biesheuvel van DOW zich buigt in dit online magazine. In deze video toont staalreus ArcelorMittal dan weer hoe het CO2 wil afvangen en omzetten in bio-ethanol.

De wettelijk verplichte ATEX-richtlijn moet het explosiegevaar op arbeidsplaatsen indijken; begin 2018 werden hiervoor nieuwe ontwerpen gepubliceerd.

Bart Denys
Hoofdredacteur

NIEUW ONTWERP NEDERLANDSE PRAKTIJKRICHTLIJN 7910

Begin 2018 werden nieuwe ATEX-ontwerpen gepubliceerd. Daarin is onder meer een nieuwe paragraaf opgenomen die stelt dat de gevarenzone-indeling moet worden gemaakt door ...
Volledig artikel lezen

SMARTPHONES OF -WATCHES IN ATEX-OMGEVINGEN?

Naar aanleiding van twee eerdere succesvolle edities, organiseert IAB Ingenieurs ook in 2018 het ATEX Event. Voor iedere editie van het ATEX Event kiest de organisatie een specifiek ...
Lees meer

FMD-REGULERING: NOG 6 MAANDEN TOT D-DAY

160px

Ongeveer 1 % van de medicatie op voorschrift die verkocht wordt in de ontwikkelende markten is vervalst. Ontdek hier vier actiepunten om vervalste medicatie te weren.
Volledig artikel lezen

10E EDITIE SOLIDS ANTWERP

160pxSolids Antwerpen viert zijn tiende editie! Op 17 en 18 oktober 2018 staat Antwerp Expo in het teken van dit jaarlijkse netwerkevenement voor de complete poeder- en bulkindustrie in de Benelux.
Volledig artikel lezen

HÉT INSTITUUT VOOR METROLOGISCHE KALIBRATIES

160pxCaliz B.V. is gespecialiseerd in de kalibratie van meetinstrumenten. Met hun geconditioneerd laboratorium kan er gekalibreerd worden met herleidbaarheid naar nationale en internationale standaarden.
Volledig artikel lezen

OPLEIDING 'PROCESOPTIMALISATIE VIA MULTISCALE MODELLING EN CONTROLE'

Het commercieel bedrijven van een (chemisch) proces, zelfs op grote schaal, is in vele gevallen gebaseerd op een jarenlange, intuïtief opgebouwde, kwalitatieve expertise.
Lees meer

EERST CO INZETTEN, DAN CO2

Dow sluit zich aan bij het doel van het Nederlandse kabinet om in 2030 bijna 50% minder CO2 uit te stoten dan in 1990. Het bedrijf zelf heeft de uitstoot inmiddels kunnen verminderen van 4 mln ton in 1990 naar 3,2 mln ton in 2017 via procesoptimalisatie en ...
Volledig artikel lezen

VIER SCENARIO'S VOOR EEN KLIMAATNEUTRAAL NEDERLAND

In het rapport 'Net voor de Toekomst' is er door CE Delft in opdracht van Netbeheer Nederland een scenariostudie uitgevoerd om inzichten te ontwikkelen in wat er zou moeten gebeuren om van Nederland een klimaatneutrale maatschappij te maken en wat dan de gevolgen zijn voor ...
Volledig artikel lezen

REVERSE-FLOW REACTORS FOR PI

Reverse-flow reactors operate in the temporal regime and combine the functions of heat exchange and reaction in a single vessel. The periodic operation causes an effective counter-current heat exchange, without the need to install heat exchangers at the front and the back of the reactor.
Read full article

VIDEO: ARCELORMITTAL INVESTEERT 150 MILJOEN EURO IN INSTALLATIE VOOR CO2-OMZETTING

 VIDEODe Gentse staalreus ArcelorMittal wil CO2 afvangen en omzetten in bio-ethanol. Binnen twee jaar zou de nieuwe installatie al moeten kunnen draaien. 'Steelanol' stoot 87% minder CO2 uit dan benzine en …
Video

IKEA GAAT VOOR 100% BIOPLASTICS TEGEN 2030

Ikea lanceert een pilootunit voor de productie van PP en PE uit koolwaterstoffen van biologische oorsprong. Sinds 2016 doet Ikea inspanningen om zijn afhankelijkheid van fossiele grondstoffen bij de productie van zijn meubels te verminderen.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
De grootste CO2-reductie tegen de laagste kosten?

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be