27 september 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxSterke veiligheidscultuur verlaagt kans op 'rampen'.

Dat was één van de conclusies van het Process Safety Congres dat industrie en toeleveranciers rond procesveiligheid samen bracht. Ook Hans Musters van ACTA liet zijn licht schijnen over het belang van veiligheid in de procesindustrie. Verder blikken we terug op het Cleantech Forum Europe en stellen we u enkele bijzonder interessante cursussen voor.

Bart Denys

Hoofdredacteur

STERKE VEILIGHEIDSCULTUUR VERLAAGT KANS OP 'RAMPEN'

Er staan vandaag steeds meer technische hulpmiddelen ter beschikking om de veiligheid te verbeteren, maar de aandacht voor met name veiligheidscultuur en de menselijke aspecten hiervan neemt eveneens duidelijk toe.
Volledig artikel lezen

GROEIENDE ROL CLEANTECH IN CIRCULAIRE ECONOMIE

Cleantech Group zorgde als internationale organisatie voor een belangrijk orgelpunt in haar bestaan. Het event zette immers alle elementen die de filosofie achter Cleantech als begrip uitmaken, extra in perspectief: water- en afvalbeheer, solventrecuperatie, het lowcarbonprincipe, de circulaire gedachte en nog zoveel meer.
Volledig artikel lezen

STUDIEDAG PROCESS ANALYTICAL TECHNOLOGY

160pxOp donderdag 11 oktober kan u terecht in Hotel Beveren voor de eerste studiedag omtrent process analyser technology. Hoe bewaakt u best uw productieproces? Dit kan zowel in uw analytische lab of online.
Lees meer

VIDEO: BLIK MET ONS TERUG OP SOLIDS ANTWERPEN 2016

 VIDEOBlik met ons terug op Solids Antwerpen 2016; hét event voor korrels, poeder en stortgoedtechnologieën in de Benelux dat dit jaar voor de 10e keer zal plaatsvinden en wel op 17 en 18 oktober in Antwerp Expo.
Bekijk de video

10E EDITIE SOLIDS ANTWERP

160pxSolids Antwerpen viert zijn tiende editie! Op 17 en 18 oktober 2018 staat Antwerp Expo in het teken van dit jaarlijkse netwerkevenement voor de complete poeder- en bulkindustrie in de Benelux.
Volledig artikel lezen

CURSUS 'PROCESS CONTROL'

160pxWil jij weten hoe je procesregelingen kunt kiezen en instellen? In vier modules leer je vanuit een helikopterview alles over conventionele regelsystemen en ga je vervolgens dieper in op geavanceerde regelingen.
Lees meer

OPLEIDING 'PROCESOPTIMALISATIE VIA MULTISCALE MODELLING EN CONTROLE'

160pxHet commercieel bedrijven van een (chemisch) proces, zelfs op grote schaal, is in vele gevallen gebaseerd op een jarenlange, intuïtief opgebouwde, kwalitatieve expertise.
Lees meer

SIMULATION MODELS INCREASE PROCESS EFFICIENCY

Once a process in a chemical plant is up and running, limited improvements are generally made. The project IMPROVISE (Improved Process Operation via Rigorous Simulation Models) proves that the use of dynamic models not only leads to better control of the plant, but also saves valuable resources.
Volledig artikel lezen

FIRST EUROPEAN CHEMISTRY GOLD MEDAL

Ben Feringa, University of Groningen, The Netherlands, has been awarded the First European Chemistry Gold Medal by EuChemS, the European Chemical Society. The award was presented at the ...
Lees meer

HEIKE KAMERLINGH ONNES-LEERSTOEL VOOR PROF. DR. BART VAN WEES

Prof. dr. Bart van Wees aan de Faculty of Science and Engineering van de RUG wordt geëerd met een vernoemde leerstoel vanwege zijn opmerkelijke, internationaal erkende bijdrage aan de wetenschap.
Lees meer

CHEMELOT KRIJGT CENTRE FOR SUSTAINABLE TECHNOLOGY

Het Limburgse chemiecluster Chemelot en de bijbehorende Brightlands Campus Chemelot werken samen met onderhoud- en engineeringbedrijf Sitech, TNO en Maastricht University aan het ontwikkelen van een nieuw duurzaamheidscentrum: het Brightlands Centre for Sustainable Technology.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Sterke veiligheidscultuur verlaagt kans op rampen

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be