11 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE PROCESTECHNOLOGEN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxIn het kader van het Europese Horizon 2020-programma ontving UT-hoogleraar Han Gardeniers een 'Advanced Grant' ter waarde van 2,5 miljoen euro waarmee hij de mogelijkheden gaat onderzoeken van 'Additive Manufacturing' voor het realiseren van microreactoren die geschikt zijn voor katalyseprocessen. Terwijl Prof. dr. Marleen Kamperman (Universiteit Groningen) de KNCV Publieksprijs won en Erik Meij (docent aan de Hogeschool Windesheim) werd verkozen tot de Slimste Scheikundige van Nederland, werd Marc De Kerf (BASF) uitgeroepen tot European Maintenance Manager of the Year.

Bart Denys

Hoofdredacteur

“HET LIEFST BOUWEN WE STRUCTUREN PER ATOOM OP"

Han Gardeniers volgde de opleiding Chemie aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Nadat hij hier in 1985 was afgestudeerd, besteedde hij vijf jaar aan zijn promotieonderzoek dat zich afspeelde op het vlak van ...
Volledig artikel lezen

LEER PROCESREGELINGEN KIEZEN EN INSTELLEN

160pxWil jij weten hoe je procesregelingen kunt kiezen en instellen? In vier modules leer je vanuit een helikopterview alles over conventionele regelsystemen en ga je vervolgens dieper in op geavanceerde regelingen.
Lees meer

LEER OVER DE VOORDELEN VAN AFVULLEN OP GEWICHT

160pxWegen is de meest nauwkeurige en betrouwbare methode voor afvullen, recepteren, doseren en batchen. Het is ook een zeer hygiënische methode die het risico op verontreinigingen reduceert en de veiligheid verbetert.
Lees meer

EXXONMOBIL VIERT 50-JARIG BESTAAN VAN ETC

Op 3 oktober 2018 vierde het European Technology Center (ETC) van ExxonMobil in Machelen zijn 50-jarige bestaan met de 200 ingenieurs van ...
Lees meer

MARLEEN KAMPERMAN WINT KNCV PUBLIEKSPRIJS

Marleen Kamperman heeft de KNCV Publieksprijs gewonnen en kreeg de bijhorende Van Marumpenning uitgereikt door Jan van Maarseveen, de winnaar van 2016.
Lees meer

HYDRALOOP WINT WIS-AWARD 2018

Het bedrijf haalde de prijs binnen na een spannende finale op 26 september tijdens de European Water Technology Week (EWTW) in het WTC Leeuwarden. Er stond voor de vijf finalisten nogal wat op het spel, want de deelnemers komen niet alleen ...
Lees meer

CHEMIE- EN KUNSTSTOFSECTOR PIONIERT MET INTERREGIONALE INNOVATIEPROJECTEN

Brusselse, Vlaamse en Waalse ondernemingen die binnen eenzelfde innovatieproject samenwerken met steun van de overheid. Het lijkt een evidentie, maar tot op heden was dit ...
Lees meer

BEZOEK SOLIDS ANTWERPEN EN OPTIMALISEER UW PROCES

Hoe bereidt u uw proces voor op de toekomst? Welke nieuwe technologieën kunnen uw proces verbeteren? Het vakevent Solids Antwerpen biedt professionals een platform om deze vragen te beantwoorden.
Lees meer

MARC DE KERF (BASF) EUROPEAN MAINTENANCE MANAGER OF THE YEAR

Op Euromaintenance 4.0 in Antwerpen werd op 25 september Marc De Kerf uitgeroepen tot European Maintenance Manager of the Year. De global expert asset & maintenance manager van BASF haalde het voor de Kroatische, Zweedse en Spaanse laureaten.
Lees meer

TIJDIGE FOUTDETECTIE HOUDT LAGERS DRAAIENDE

Een vaakgehoorde verzuchting in onze productiebedrijven is: 'Het zijn altijd die vervloekte lagers die stukgaan'. Maar vooraleer we schieten op de pianist, moeten we toch een en ander in een juiste context plaatsen.
Volledig artikel lezen

NIEUWE BELANGENORGANISATIE VOOR DUURZAME MINERALENPRODUCENTEN

Nederland is een rijk land door haar overschot aan mineralen. Dat terwijl er wereldwijd juist een flink tekort is aan mineralen voor vooral de productie van voedsel.
Lees meer

NPT (NEDERLANDSE PROCES TECHNOLOGEN)

160pxNPT (Nederlandse Proces Technologen) is the network for all Chemical and Process Engineers in the Netherlands.
Lees meer

http://npt.pmg.eu

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Wie is Slimste Scheikundige van Nederland?

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be